Bilder av Lissie (Elisabeth Maurus)

Lørdag 18. juni ble det arrangert gratiskonsert med Lissie (Elisabeth Maurus) i Haugesund. Torgbakken var full, og stemningen løftet seg da Lissie entret scenen. Hennes opptreden var upåklagelig, og Lissie sang publikum inn i solnedgangen. Her er noen bilder av Lissie og hennes opptreden i Haugesund. Foto: nyhetskommentar.com

Elisabeth Maurus

Elisabeth Maurus

Lissie i Haugesund

Lissie i Haugesund

De neste tre bildene er tatt under en gitarsolo der Lissie rocker med raskere enn lukkertiden på kameraet.

Bilde av Lissie

Bilde av Lissie

Elisabeth Maurus (Lissie) i perlehumør i Haugesund

Elisabeth Maurus (Lissie) i perlehumør i Haugesund

Lissie rocker

Lissie rocker

Bilder av Mo

Mo (Mohamed Abdi Farah) som fikk sitt gjennombrudd i X-factor, var en av deltakerne under Sluserock i Lunde første helg i juni. Her viste han at han har funnet seg selv som artist, og preges i mindre grad av sitt store idol. Likevel var det som forventet at vi også fikk en Jackson-låt. Nedenfor ser du noen bilder av Mo på scenen i Lunde 2011.

Mo leverer sakene

Mo leverer sakene

Mo i nesten helfigur

Mo i nesten helfigur

Mohamed Abdi Fara - X-factor Mo

Mohamed Abdi Fara - X-factor Mo

Mo, Mo, Mo

Mo, Mo, Mo

Mo rocker på Sluserock

Mo rocker på Sluserock

Du må gjerne bruke bildene på din blogg/nettside, men link da tilbake til denne posten i kildehenvisningen.

Bilder av Vinni

Under årets Sluserock i Lunde fikk vi høre en opplagt Vinni (Øyvind Sauvik) som virkelig kunne kunsten å engasjere publikum. Stemningen steg ytterligere når han fikk med seg publikumere til å synge med på Lonesome Traveller. Nedenfor ser du noen bilder av Vinni tatt under Sluserock 2011. Der fikk publikum også se Mo, Atle, Tone Damli m.f. Foto: nyhetskommentar.com.

Vinni ser fotografen

Vinni ser fotografen

Vinni

Vinni

Vinni på Sluserock

Vinni på Sluserock

Vinni nesten i hel figur

Vinni nesten i hel figur

Du må gjerne bruke bildene herfra, men link da tilbake til denne posten når du oppgir kilde.

Bilder av Atle Pettersen

I helga var gikk Sluserock 2011 i Lunde av staben. Der fikk vi oppleve en rekke norske artister, og Atle Pettersen var en av dem. Interessen for Atle har vært stor etter andreplassen i X-factor 2010. På Sluserock opptrådte Atle i en kveld der vi også fikk oppleve artister som Mo, Vinni, Tone Damli, Katzenjammer og Erik og Kriss. Nedenfor ser vi noen utvalgte bilder av Atle Pettersen sin opptreden.

Atle Pettersen

Atle Pettersen

Atle gir alt på Sluserock

Atle gir alt på Sluserock

Atle Pettersen med lav sol imot

Atle Pettersen med lav sol imot

X-factor Atle med band

X-factor Atle med band

Atle på Sluserock

Atle på Sluserock

Du må gjerne bruke noen av disse bildene på din blogg/nettside dersom du linker tilbake til denne posten.

Bilder av Tone Damli

Her følger et knippe bilder av Tone Damli Aaberge. Bildene ble tatt under Sluserock i Lunde i juni 2011. Da Tone entret scenen, var kveldssola så lav at det kvalifiserte til solbriller. Da sola forsvant bak kanalen og slusene, ble solbrillene kastet. Foto: nyhetskommentar.com.

Tone Damli

Tone Damli

Tone Damli med solbriller

Tone Damli med solbriller

Tone på scenen

Tone på scenen

Tone med gitarist

Tone med gitarist

Tone Damli Aaberg

Tone Damli Aaberge

Tone Damli med litt sollys imot

Tone Damli med litt sollys imot

Tone Damli nesten i helfigur

Tone Damli nesten i helfigur

Tone Damli på Sluserock

Tone Damli på Sluserock

Dersom du ønsker å bruke noen av disse bildene på din blogg, kan du gjøre det dersom du linker tilbake til denne posten når du oppgir bildets kilde.

Se hun har fått klokke! Smålig eller berettiget reaksjon?

I dag har media godtet seg med verdien på gaver som statsråder har fått i embedets medfør. Av de mest oppsiktsvekkende gavene nevnes ei klokke som Anne-Grete Strøm-Erichsen fikk da hun var forsvarsminister.

Klokka var (passende nok) en gave fra den sveitsiske forsvarsministeren. Anne-Grete Strøm-Erichsen ser riktig fin ut i klokka, men hun hadde sikkert et fint armbåndsur  også før hun fikk “sveitseruret”. For mange er det langt kjekkere med ei fin klokke enn et stort teppe som – på grunn av stil og farge – kanskje aldri får lov til å berøre stuegulvet. Ja, Strøm-Erichsen har fått et teppe også.

Nå har det seg slik at regelverket omkring gaver er veldig strengt. Jeg unner Strøm-Erichsen å få ei ny klokke, men opposisjonen, regelverket og korrupsjonsjegere deler ikke min oppfatning. Det handler her om grenser: Grenser for hva som er smøring og hva som er en “suvenir” fra sitt hjemland. Grensa går visstnok på 1000 kroner.

Når man får både teppe og klokke har man ikke bare fått for mye; nei da slenger man samtidig ut at den tidligere forsvarsministeren har utvist en adferd som er på grensen til grov korrupsjon. Nei, alvorlig talt. Skal vi være så verdensmestre i korrupsjonsbekjempelse at vi ikke kan motta en gave uten å bli uthengt som korrupte? Hva den sveitsiske forsvarsministeren forhandlet seg frem til via klokke-gaven, er uvisst – men, kan det tenkes at klokka rett og slett bare var en hyggelig gest; en gave?

Det blir umulig å skulle korrupsjons-analysere hver gave eller suvenir som utveksles mellom ulike lands representanter. Kanskje våre politikere heretter skal legge ved en setning når de takker ja til en invitasjon eller inviterer: “Vennligst ikke ta med noen form for gave eller oppmerksomhet da dette i Norge oppfattes som korrupsjon.” I så fall slipper man å motta gaver, og mange slipper å lure på om de er smålige eller berettiget når de har et skjevt blikk på klokka til Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Europa har talt, jeg legger meg flat

Jeg har tidligere argumentert for en seier til Didrik Solli-Tangen, og han gjorde ingen dårlig jobb under finalen. Noe smårusk på stemmebåndet i begynnelsen av “My Heart Is Yours”, men en kraftfull og klokkeklar avslutning – og det er jo de to siste refrengene som virkelig gjør låten.

Til tross for en forventet høy kvalitet på artistene, ble det en sur opplevelse for flere av vokalistene (og koristene). Mens Irland viste hvordan det skulle gjøres, var Storbritannia ute på oppdagelsestur på toneskalaen. Den største tonebommen hadde nok Israel mot slutten av sangen – synd når man innehar en så kraftfull og ren stemme.

Tyske Lena var ikke så selvsikker som ventet, og den sjarmerende jenta ble ganske andpusten et stykke ut i Satellite-sangen. Likevel har låten surret i media med favorittstempel i flere uker, og mange hadde nok for lengst bestemt seg for hvem de ville stemme på.

Jeg hadde ikke vurdert Danmark som en av favorittene, selv om sangen var “grei nok”. Den var liksom litt for typisk ESC; men så er det vel det Europa ønsket seg? De fikk da også med seg de to første 12-poengerne, og holdt lenge følge med Tyskland.

Ingen ting å si på Lena og vinnersangen, som også jeg hadde tippet høyt. Når det gjelder min spådom omkring Norges muligheter må jeg tydeligvis revurdere min overoptimistiske og nasjonalistiske innstilling og forventning. Hvordan kunne jeg ta så feil? Det er bare å legge seg på flat mark, men samtidig gratulere Tyskland med seieren.