Full klaff i Jakten på Kjærligheten

Å reise på ferie for “å bli bedre kjent”, var ikke en nødvendighet for Clas Kvisler. I de siste episodene av Jakten på Kjærligheten har vi sett en offensive Clas, og det var ikke noen overraskelse at “love was in the air”.

Ann-Marie har ikke gitt så mange svar på Clas sine tilnærminger, men i siste episode fortalte hun Claus at også hun hadde fått “de rette” følelsene. For Clas var det derfor enkelt å ta valget litt på forskudd, og turtelduene hadde funnet tonen allerede før ferieplanene fra TV2 ble forelagt dem.

Jammen fikk vi ikke også se et klipp av neste episode der Clas går ned på kne for Ann-Marie. Hva hun svarer på frieriet, vites ikke, men jakten på en partner må ha gått over all forventning for Clas. – Jeg fant dama i mitt liv, sier han til vg.no. Å finne den rette gjennom et TV-program synes vanskelig, men for Clas og Ann-Marie synes det å være full klaff.

Jan Erik og jakten på ærligheten

Vi hørte rykter om at en av bøndene ikke kom til å ta noe valg i siste episode av Jakten på Kjærligheten. Mange hadde nok en mistanke om at denne bonden kunne være Jan Erik.

Jan Erik Kjær har hele tiden vært åpen omkring sine følelser og meget bevisst sine valg. Etter en lang jakt med mange følelser endte jakten med et valg på bakgrunn av en manglende følelse. Ingen av de frierne ble derfor tatt med på ferie. Å reise på tur med noen man ikke har de rette følelsene for var ikke aktuelt for Jan Erik. Dette var en beslutning han i ettertid ikke har angret på.

På mange måter var dette et valg som gikk litt på tvers av program-konseptet, men samtidig viste det en modig, ærlig og redelig måte å håndtere situasjonen på. Jan Erik Kjær har gjort inntrykk, og han har tilført nye dimensjoner til Jakten på Kjærligheten.

Jan Erik har kommet langt med sitt ærlige vesen, og denne egenskapen blir et sterkt kort i hans videre søken etter en å dele livet med.

Bønder, valg og prøvekyssing

I kveld skal mye avgjøres i Jakten på Kjærligheten. Vi får noen drypp fra nyhetsbildet, men noen av overskriftene er laget mer for å forvirre enn å informere.

Kyssing har man imidlertid god kontroll på, og Clas har vi allerede sett i aksjon sammen med Ann-Marie Berge. Han forteller til tv2 at han har funnet kjærligheten, og ut fra tidligere episoder regner jeg med at kyssetreningen var et utslag av følelser for Ann-Marie.

Også Calle har “slengt med leppene”, og han har prøvekysset begge de gjenværende frierne. Det vites ikke om kyssingen blir avgjørende for valget, men det kan også komplisere et allrede vanskelig valg.

I slike serier håper vi jo at bøndene skal ende opp med å finne lykken sammen med en av frierne. Det skal mye til å få full klaff, og noen ganger skjærer det seg på oppløpet. Når det gjelder Kristian, er det nesten som man føler seg lurt. Alt gikk galt for bonden, og media gjorde store poeng av dramatikken da frierne dro. Likevel fikk vi se ham sammen med Anita i forrige episode.Var dette bare var et “blaff” før den endelige ensomheten? Samtidig bruker tv2 bilder av Anita med overskrifter som antyder at ting har gått riktig så godt for Kristian. Ikke rart at Kristian og hans familie blir gjenstand for spekulasjoner i sitt nærmiljø.

Dramatikk blir det uansett når noen må oppleve at følelser og håp ikke blir gjengjeldt, men forhåpentligvis vil jakten også få en lykkelig utgang for noen av deltakerne.

Bondeproblematikk. Au da, Kristian!

Clas og Ann-Marie fant tonen i dagens utgave av Jakten på Kjærligheten, og Clas “klinte til” da sjansen bød seg. Anne-Marie var ikke like ivrig, og seansen ble kanskje vell offentlig for hennes vedkommende. Hos Jan Erik koste de seg med geiter og rødvin. Fult så lystig og harmonisk var et ikke hos Kristian Akervold.

Kristian hadde satset mye på Anita, og han var sikkert klar over at hans tidsbruk gikk på bekostning av muligheten hos de to andre frierne. Mens Anita kjørte tur, prøvde Kristian å redde stumpene (altså Heidi og Jeanette). D.v.s. at han ble enig med Jeanette om at hun fikk reise hjem før utstemmingen, mens en tvilende Heidi utsatte sin hjemreise et par timer – og så reiste hun også.

Man kan gjerne kritisere Kristian for å rote ting til, men samtidig følger han sine følelser som tydelig ble vekket av Anita. Problemet er at Kristians følelser og forhåpninger til Anita ikke er like gjensidige. Hun virker like tvilende som de “bortreiste” frierne. Iføge vg.no reiste også Anita hjem samme dag. Kristian spilte høyt og satset alt på ett kort, men han synes å ende jakten på kjærligheten med å komme tilbake til ensomheten.

Jakten på ensomheten?

Det var nesten tragikomisk å se hvordan Krisian Akervold klarte å surre det til i forrige episode av Jakten på Kjærligheten. Hans iver etter å holde på en av frierne, synes å være lite tiltalende for de øvrige to frierne.

Her drar frierne” heter det i en sak på tv2.no. Anita har opptatt Kristian med sin tvil, og i sist episode hadde hun egentlig gitt opp å mane frem de rette følelsene. Kristian kunne da ha valgt å latt henne dra og heller benyttet tiden til å ta seg av de andre frierne. Men den gang ei.

Ifølge det som vises før neste episode, synes det som om Kristian har klart å “problemløse” seg inn i problemer. Ting “slår sprekker“, forsmådde friere reiser hjem, og det blir unektelig spennende å se hvordan jakten ender for Kristian. Omgitt av friere kan han risikere å ende opp like ensom som før jakten startet.

Både sterke og usikre følelser rundt bonderomantikken

Hos Kristian Akervold går det hett for seg i jakten på kjærligheten. Friere som trekker seg og som tviler på de viktigste følelsene har skapt hodebry for bonden. I kveldens episode av Jakten på Kjærligheten ble det igjen vanskelig.

I slike reality-serier forventes det at ekte og “rette” følelser skal spire frem foran TV-kameraene. Slikt skjer ikke ofte i slike TV-konsept; ei heller i Jakten På Kjærligheten. For Kristian var det tydeligvis vanskelig at Anita fortsatt ikke klarer å trylle frem de store følelsene. For de øvrige frierne ble det forståelig nok litt frustrerende når Anitas følelser tok så mye av Kristians tid og oppmerksomhet. Utsagn fra de øvrige to frierne tyder på at usikkerheten er i ferd med å ødelegger mer enn bare en mulig ferie med Anita.

Hos Jan Erik Kjær var det forventet at det ble et vanskelig valg. Jan Erik har tidligere tatt meget reflekterte valg, samtidig som han aldri gir uttrykk for at valg er lett. Han gav da også meget gode skussmål til alle sine friere i forkant av valget. I dag ble det ekstra vanskelig å sende hjem Ole Kristian som også fikk en reaksjon etter avgjørelsen.

Hos Clas ble det også tårer da Aina Korsvold – noe overraskende – måtte forlate gården. Aina har vært en av favorittene til å stikke av med bonden, men så er det vel igjen dette med “de rette følelsene”. Clas har – i følge seg selv – noe på gang, men han er ikke lett å lese.

Neste valg kommer til å bli svært vanskelig, men når det gjelder Kristian Akervold kan det heller bli et spørsmål om hvem av frierne som fremdeles vil velge å være med videre!

Usikre friere jakter videre på kjærligheten

Det kom ingen store overraskelser i kveldens utgave av Jakten På Kjærligheten. Fire ble tre uten dramatikk, men flere friere begynner nå å tenke over alvoret.

Hos Kristian Akervold hadde frierne i utgangspunktet vært litt usikre ettersom ingen ble stemt ut ved forrige korsvei. Når en frier trekker seg, blir det vanskelig for de øvrige å vite hvem som skulle ha reist hjem ved et valg. I kveld fikk vi se at Sonja måtte forlate gården, og i så måte kunne man tro at Kristian er kommet inn i rett rytme.

Mens Kristian forteller at det bli enklere når antall friere reduseres, synes det ikke å bli så mye enklere for de gjenværende frierne. På slutten av episoden virket det som om Anita ikke var helt trygg på om de “riktige” følelsene var tilstede. Samtidig avslører TV2 at Jeanette også reflekterer omkring det samme temaet. Magefølelsen er “ikke god”, og Jeanette spår at det kan skje “uventede ting”.

Ironisk nok måtte Kristian ha en alvorsprat med en usikker Heidi, og mellom alt det usikre seiler nå Heidi opp som den sikreste av Kristians usikre friere. Med sterkt tvilende friere kan det bli ny dramatikk hos Kristian allerede før neste valg.

Nå kan man ikke klandre friere for ikke å ha de rette følelsene. Settingen er kunstig, og uvant offentlig. Det er nesten godt gjort dersom man klarer å få match under slike betingelser.