Bilde av løvetann – klar for frøspredning

Noen ganger er man misfornøyd med bildene man tar. Eller; de aller fleste av bildene blir aldri vist. Vi gjør oss en subjektiv vurdering av hva vi ønsker å vise, og dermed lager vi et nåløye ut fra hva som ligger på minnebrikka. Det som er et godt bilde for noen, kan være uinteressant for andre. Noen av mine naturbilder har jeg et blandet forhold til.

Jeg har lenge ønsket å få et skarpt og godt bilde av en løvetann med en “perfekt frøkule” på toppen. Det er ikke enkelt når man bor på ei forblåst øy på Vestlandet. På en av mine spaserturer kom jeg imidlertid over et par pene eksemplarer. Jeg valgte “gruppebilde”, og selvsagt ble den ene frøkula uskarp ettersom de ikke hadde samme avstand til objektivet. Irriterende, men nå har jeg sett på bildet så mange ganger at det på en måte gir en mening. Vet ikke hvorfor, men kanskje det er en slags kunstnerisk dimensjon som har fått etablert seg i knollen?

Bildet er som vanlig tatt med Canon 450D.

This article has 4 comments so far!

 1. Vote -1 Vote +1Inger Johanne
  says —

  Ikke bare har du en, men du har to perfekte kuler!
  La den kunstneriske dimensjonen få råde du. Jeg liker nemlig dette bildet veldig godt.
  Mens du har jaktet på perfekte kuler, har jeg jaktet på en løvetann med bare ett frø igjen helt på toppen. Du aner ikke hvor mange ganger jeg har forsøkt å plukke av alle de andre.. men selvsagt forsvinner det siste også. Neste gang tar jeg med meg lynlim!!

 2. Vote -1 Vote +1admin
  says —

  Ha,ha. Nei, det er ikke alltid så enkelt å få motivet til å se ut, eller oppføre seg slik vi helst ønsker. Takk for kommentar.

 3. Vote -1 Vote +1Ivar
  says —

  Sier meg enig med Inger Johanne her, tror det hadde blitt litt ensomt med bare en kule. Fint bilde da.

 4. Vote -1 Vote +1Espen
  says —

  Nydelig bilde.

  Har aldri sett en perfekt frøkule jeg heller. Den var jo praktfull :)

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.