Bilde av blodstorkenebb

En tur ned til ei strand på Karmøy, viste at det fremdeles var flere planter som stod i blomst. Den fine og varme høsten har fristet flere arter til å slå ut i full blomst selv om de fleste plantene var på frøspredingsstadiet. Jeg har tidligere vist bilde av jåblom, som jeg mener har en svært vakker blomsterdel. Blodstorkenebb (Geranium sanguineum) kan også vise en nydelig symetri og et unikt fargespill i blomsten.

Det er den nebbformede frukten på planten som har skapt benevnelsen “blodstorkenebb”. Den skiller seg klart ut i faunaen med sin sterke rosa til rosarøde farge. De vokser gjerne som en liten busk, men bildet over viser en enslig blomst som strakte seg opp mellom mange andre vekster på ei eng like overfor stranda. Selv om det er sent i september, var mange ulike arter i blomst – dog ikke i det omfang man ser om sommeren.

For insekter må blodstorkenebb-blomsten virke svært fristende, og for å få et inntrykk av hvordan mindre skapninger opplever blomsten, har jeg tatt med et forstørret utsnitt av bildet; et av naturen små og fargerike kunstverk.

This article has 3 comments so far!

 1. Vote -1 Vote +1Inger Johanne
  says —

  Dette er en blomst jeg virkelig liker å fotografere. Den er et flott motiv både når den er i full blomst og som avblomstret. Da ser den jo nesten nesevis og nebbete ut ;) .

 2. Vote -1 Vote +1Smultron1
  says —

  Spesiell farge og fin blomst, enda jeg ikke har rosa som favorittfarge:)

 3. Vote -1 Vote +1admin
  says —

  Takk for kommentarer. Skal ærlig innrømme at rosa heller ikke er min farge, men likevel facsinerende sterke og spesielle fargekombinasjoner.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.