Dramatikk på Moss Lufthavn

Det er ikke rart at noen blir grepet av panikk når man mistenker at et fly har store problemer i lufta. Både vg.no og dagbladet.no forteller i dag om Boeing 737-800-flyet som måtte nødlande på moss Lufthavn.

Med flere store tragedier i internasjonal flytrafikken de siste månedene, har store og små episoder med norske fly fått stor oppmerksomhet i media. Dette har nok ikke bidratt til at flypassasjerer har følt seg tryggere når de er i lufta. Vi glemmer da raskt at det faktisk er meget trygt å fly sammenlignet med mange andre former for transport.

Når man er høyt over bakken, føler man seg imidlertid langt mer hjelpeløs enn når man har hjula plantet på bakken. En melding over intercomen om at det er indikasjoner på brann i en motor, gjør selvsagt situasjonen meget ubehagelig. Reaksjonene fra passasjerene blir derfor naturlig.

Fokuset på luftsikkerheten er ikke bare negativt. Alle episodene som media har omtalt de siste ukene, viser også at flyvere og flyselskap ikke tar noen sjangser når noe mistenkes å være galt.

Illustrasjonsfoto: nyhetskommentar.com

This article has 2 comments so far!

 1. Vote -1 Vote +1Thomas Høifors
  says —

  Godt innlegg.

  Det må bare undetstrekes at det å fly er den sikreste måten å bevege seg på i verden! Den er jo tryggere enn å gå, til og med. Statistisk sett.

  Og jeg har flere ganger sett rosa væske, også kjent som “De-Icing Fluid” renne av Norwegian-vinger under og etter take-off!

  Slapp av folkens.. Det er ikke farlig i det hele tatt! :)

  Og det er så og si 100% trygt å fly!

  Og til dere som røyker.. Sjansen er en million ganger høyere for at dere får en blodpropp av å røyke, enn å dø i en flyulykke. Tenk litt på det.

 2. Vote -1 Vote +1Thomas Høifors
  says —

  Det er forøvrig godt å se at Norwegian endelig har fått seg nye fly! Boeing 737-800 gir en freshere flight enn -300! Selv om jeg stort sett bare har hatt behangelige flights med -300 serien til Norwegian også. Støynivået er kanskje en tanke høyt i -300 serien.

  Husk også, folkens, at alderen på flyet ikke har noe å si så lenge flyet er godt vedlikeholdt, og det blir alle vestlige fly. Så slapp av, og nyt turen! :)

  Visste dere forresten at flere dør i esel-ulykker enn i fly-ulykker hvert år? Også noe å tenke over! Hehe!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.