Merkverdig instinkt hos hester ved brann?

You are currently browsing comments. If you would like to return to the full story, you can read the full entry here: “Merkverdig instinkt hos hester ved brann?”.

This article has 10 comments so far!

 1. Vote -1 Vote +1Jorun Gaarder
  says —

  Dette er fordi hester opprinnelig levde på steppene. Ved steppebranner er det tryggeste stedet der hvor flammene allerede har vært. Derfor dette instinktet til å løpe inn i flammene.

 2. Vote -1 Vote +1Linn
  says —

  Jeg satt her og felte noen tårer selv da jeg så nyhetene her i kveld. Fryktelig!!!
  Alle tanker går til de, som har mistet sine kjære hester. Huff, det kan ikke føles verre, kan jeg forstå…

 3. Vote -1 Vote +1Lisa
  says —

  Jeg føler med de som har nettopp mistet hesten sin. Jeg har da hest selv og han har jeg hatt i 7 år nå. Bare tanken på at noe sånt kunne ha skjedd oppe hos oss. Da vet jeg ikke hva jeg ville gjort. Hesten min er alt for meg. Vet ikke hva jeg skulle gjort hvis jeg mistet han!

 4. Vote -1 Vote +1Lotta
  says —

  Har heller aldri før hørt om dette instinktet hester har når det brenner, men forklaringen Jorun kommer med over, har jo absolutt en logikk. Det er rart, men, hvordan instinkter kan sitte så dypt, selv om de ikke lenger har noen fornuftig funksjon og selv om konsekvensen vil bli forferdelig og fatal…

  Min dypeste medfølelse går til hesteeierne som har mistet sine. Kan bare forestille meg litt av hvor forferdelig de må ha det nå… Å miste sin egen kjære og nære venn på en slik trist måte og attpåtil flere andre de sikkert også har vært knyttet til og tilbrakt tid sammen med daglig, må jo være forferdelig trist og ikke minst – traumatisk. Brann er dramatisk og trist og en forferdelig måte å miste noen du er glad i, enten det er dyr eller mennesker…

  Jeg håper at de involverte blir tatt godt vare på og fulgt opp i denne tøffe tiden, at ingen må gå alene med sorg og følelser i etterkant av en slik katastrofal traumatisk opplevelse!

 5. Vote -1 Vote +1Annie
  says —

  Hvordan kan noe slik skje på en så stor stall? Fungerte ikke brannvarslingssystemet?? Jeg håper for alle involvertes del at dette var i orden…

 6. Vote -1 Vote +1Lea
  says —

  Jeg har blitt fortalt a at hestene springer inn igjenn fordi de føler seg trygge i boksene sine, men hypotesen om steppene høres mye mere logisk ut.

 7. Vote -1 Vote +1Veronika
  says —

  Det Jorun sier er riktig.. Derfor man bør binde for øynene til hester dersom man skal redde dem fra en brann, slik at ikke instinktet om å løpe inn i brannen tar over. Tragisk hendelse, jeg føler virkelig med de som har mistet hestene sine…

 8. Vote -1 Vote +1silje
  says —

  logikken om steppene er virkelig noe av det dummeste jeg har hørt, hester føler seg trygge i boksene sine fordi de har erfart at det er det tryggeste stedet når fare oppstår, det er jo hjem, og fordi alle andre hester er rundt dem. grunnen til at de løper inn igjen er jo mer enn noe annet fordi det er kaotisk ute og de blir helt hysterisk redde, de som kjenner hest vet hvordan de kan “dra ned rullgardinen” som vi sier, og bare få totalt panikk, og alle de andre hestene er jo inne. jeg har aldri hørt noe om medfødte instinkter som tilsier at fordi hestene skjønner at der det allerede er brent er det tryggest, derfor løper de tilbake i det brennende huset. en hest ville aldri forsøkt, instinktivt, å komme på baksiden av brannen om de var ute på en slette, de ville løpt alt de klarte etter hverandre og bort fra faren.

 9. Vote -1 Vote +1Emilie
  says —

  Silje:
  Det med steppene er FAKTA. Det står til og med om det i flere hestebøker, de hopper over flammene for å komme over til den andre siden hvor brannen har herjet og er ferdig..(i stedet for å bli tatt igjen av flammene). Det er flere dyr som har dette instinktet, se på “to gode venner” (film) feks.. Dette er riktignok tigere, men de har det samme instinktet som hestene har.

 10. -1 Vote -1 Vote +1Nathalie
  says —

  Vi vet jo også at hesten er trygg inne i sin boks..

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.