Rå el-bil, men spares miljøet?

General Motors har laget et råskinn av en el-bil. Konseptbilen Cadillac Coverjilen (se på vg.no) kan kjøre omlag 60 kilometer kun på strøm. Miljøaspektet vil imidlertid være betinget av hvor strømmen kommer fra.

Selv har jeg kjørt el-bil (Think), og har tro på fremtiden for både teknologien og miljøet. Min optimisme har også ført meg inn i en rekke diskusjoner omkring el-biler og effekten på miljøet. Jeg trodde jeg hadde alt mitt på det tørre – helt til jeg traff en norskamerikaner som jobbet i et oljeselskap.

Norskamerikaneren så verdien av el-biler i Norge og var enig i at teknologien kan begrense bruken av fossilt brensel. Når det kom til amerikanske forhold var situasjonen en helt annen. Norge er velsignet med vannkraft; en ren og fornybar energikilde. I USA – og Kina for den saks skyld – er situasjonen en helt annen. I store deler av verden vil ikke el-biler bli drevet av ren og fornybar energi. For å lade bilen, må man bruke strøm som er produsert fra helt andre energikilder. Skal man bruke kullkraftverk til å forsyne el-bilene med strøm, blir altså miljøbesparelsene litt mindre.

Skal el-bilene slå gjennom som et rent og miljøbesparende transportsmiddel, forutsetter dette altså at man også satser mer på alternative og fornybare energikilder.

Den nye bilen fra General Motors er et viktig bidrag til å heve standard og status på el-biler. Å vri behovet over fra tunge firhjulstrekkere til lette el-biler vil uansett gi energibesparelse og en miljøgevinst.

This article has one comment so far!

  1. +1 Vote -1 Vote +1Thomas
    says —

    Hva med at et kullkraftverk eller annet kraftverk med fossilt brennstoff har en helt annen mulighet til fangst av co2 enn det en bil har, er jo noe å vurdere det og. Strømmen har et mye større potensiale til å være ren enn eksos fra en bensin eller dieselmotor som sitter i en bil!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.