El-bil sensasjon fra kullkraftlandet

Dersom den kinesiske el-bilen e6 holder det den lover, kan den revousjonere vår oppfatning av hva en el-bil er.

Det er snakk om en helelektrisk bil som kinesiske bilkommentatorer tror vil snu opp ned på bilverdenen. E-El-bilen fra BYD Auto skal angivelig kunne tilbakelegge 400 kilometer med fulladet batteri. I så måte ligger den opptil flere hestehoder foran sine konkurrenter.

Til tross for optimistiske data, gjenstår det å se om e6 vil klare å overbevise bilkjøperne. I følge dagbladet.no skal vidunderbilen være klar for det amerikanske markedet i 2011. Til den tid er forhåpentligvis finanskrise og kjøpevegring avblåst.

Paradoksalt nok blir e6 produsert i kullkraft-giganten Kina, og konseptet er tiltenkt det amerikanske markedet. Hverken Kina eller USA kan sies å være foregangsland når det gjelder ren og fornybar energi. Dersom E6 skal drives frem av strøm produsert av fossilt brensel, kan man ende opp med en bil som i beste fall bare kan gi et falskt miljøalibi.

This article has 3 comments so far!

 1. Vote -1 Vote +1balle
  says —

  Jeg kan si med en gang, elektriske biler med batteri har ingen fremtid! I alle fall ikke så lenge det er snakk om miljøhensyn. Batteriene er dyre, og ikke minst veldig forurensende, både når de produseres og når de forkastes. Dessuten så er det forurensende å produsere strømmen som man lader bilen med.

  Fremtiden ligger i hydrogenbiler, hvor man ikke har batterier, men bilen har med seg sin egen kraftstasjon i for av en hydrogenbrenselcelle. Honda Clarity er en slik bil.

  Her kan man se Top Gear sin test av den:

  http://www.youtube.com/watch?v=bgTxMaPxEgU

 2. Vote -1 Vote +1nils
  says —

  Det de fleste glemmer er at en elektrisk motor er tre ganger så energieffektiv som en bensinmotor. Altså vil en elektrisk motor forurense en tredjedel av det en bensinmotor med samme antall hestekrefter.

  At de fleste elbiler har svakere motor vil jo også bidra til mindre forurensing i seg selv.

 3. Vote -1 Vote +1lars
  says —

  Balle, hydrogen er ikke en energikilde, det er bare en måte å lagre energi på, akkurat som et batteri. Hydrogenet må også produseres av en kraftstasjon, og er også like forurensende som det kraftverket man henter strømmen fra. Og når du produserer hydrogen, så er tapet mye større enn når du lader et batteri.

  Hvis du tar 1000 watt-timer og lader et batteri, så kan du bruke omtrent 800 av disse watt-timene til å faktisk kjøre eb bil. Men hvor du bruker dine 1000 w-t til å lage hydrogen, så vil barre noe sånt som 400 w-t gå med til ø kjøre bilen. 600 w-t forsvinner som tap i prosessen med å lage hydrogen.

  Mulig jeg bommer litt med tallene her, men ikke mye.

  BYD påstår til og med at du kan lade opp 50% av betteriet på deres E6 modell på bare 10 minutter, og at de bruker jernbatteriet, som forurenser mindre en lithium o.l. Se her:
  http://www.youtube.com/watch?v=Q6aJaL8ppdI

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.