Alexander den stores eventyrlige seiret i Europa

Alexander Rybak har omvendt meg når det gjelder Melodi Grand Prix. Unge Rybak og “Fairytale” har fått meg til å se en hel Grand Prix-finale for første gang. Han sang, sjarmerte og seiret. Fra Spania gav de første 12 poengene ble det snart klart at Alexander hadde tatt Europa med storm – og i ren utklassings-stil!

Alexander har gjort det han kan best, og i den norske finalen var det ingen spenning omkring hvem Norge skulle sende til Moskva. En feiende låt med innslag av folkemusikk og dans, gjør “Fairytale” så komplett som man kan komme for å favne et bredt publikum i store deler av Europa. Når Frikar svinger seg rundt Alexander Rybak, kan man nikke begeistret og gjenkjennende både i Norge og i mange andre europeiske land. “Fairytale” favner vidt i sitt uttrykk, og et god og melodiøst refreng har aldri vært bortkastet i Melodi Grand Prix. I finalen satt alt som det skulle, og forventingene var kanskje usunt høye foran avstemningen.

Alexander Rybak har ikke solgt seg for andeningen. “Fairytale” føyer seg godt inn i hans stil og det han har vist oss tidligere. Det er denne sjangeren han behersker, og det er derfor det blir så riktig og solid når Rybak fremfører “Fairytale”. Med sin sjarm og litt mystiske vesen er det vanskelig å ikke bli fenget av all positiviteten han sprer gjennom sin mimikk og sine blikk.

Mye rart har blitt fremført i Melodi Grand Prix, og mange nasjoner faller for fristelsen om å sende bidrag som føyer seg pent inn i rekken av intetsigende sanger med så klisjepregede refreng at det kreves flere kilo med glitter og paljetter for å vri oppmerksomheten bort fra den musikalske ruin denne sjangeren en gang oppstod i. Blant vinnerlåtene har det heldigvis vært gode bidrag, og i år var det overraskende god musikalsk kvalitet. Dette gjør Alexander Rybaks seier om mulig enda større.

Gutten med fela utstråler musikalitet. Med nattens seier har Alexander Rybak blitt stor også utenfor våre grenser. Med “Fairytale” går han en spennende og eventyrlig fremtid i møte. Gratulerer med seieren og takk for innsatsen!

This article has 2 comments so far!

  1. Vote -1 Vote +1Mali
    says —

    Ja, det var morsomt å se på;) Herlig altså!

  2. Vote -1 Vote +1Rybak mest sett på youtube i mai! - Nyhetskommentar
    says —

    [...] sprer seg så raskt. Bare på denne bloggen finner du artikler med youtube-klipp av “Fairytale“, “Fairytale i Tyskland“, “Funny Little World“, [...]

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.