Gratis å holde seg i form

I dag kommer meldingen om at armhevinger er en perfekt øvelse. Dette betyr neppe undergangen for helsestudioene, men det minner oss på at man kan holde kroppen i form hvor som helst.

Menneskeheten har holdt seg i god fysisk form i århundrer, og selv om mye ikke har vært bra i tidligere tider, kan man ikke skylde på manglende fysisk aktivitet. Den moderne verden har gitt oss nye muligheter og nye arbeidsformer. Manglende aktivitet i hverdagen har skapt behov for å trene og mosjonere for å holde kroppen i form. Nå trener vi gjerne i flokk og kjøper oss inn i miljøer som også tilfører oss sosiale verdier.

De gode gamle armhevingene og sit-ups’ene er øvelser vi kanskje har lett for å glemme. Vi bør også minnes på hvor enkelt det er å mosjonere ved spaserturer i skog og mark, en joggetur, eller en sykkeltur. En innendørs tredemølle er ikke alltid nødvendig. For oss som har hus og hage m.m., følger også en del varierte øvelser for ulike muskelgrupper – særlig i sommerhalvåret.

Å holde kroppen i aktivitet og i noenlunde form bør ikke være noen stor utfordring. Likevel må jeg innrømme at armhevingene har vært glemt noen år – og jeg var ikke klar over hvor god denne øvelsen var før jeg leste artikkelen på vg.no. Slike artikler minner oss også om hvor enkelt og viktig det er å få trent litt styrke. I dag blir det derfor noen armhevinger – med håp om at det vil gjenta seg i morgen.

This article has 5 comments so far!

 1. Vote -1 Vote +1Rogge.
  says —

  Forstår ikke at folk betaler tusenvis av kroner for å trene. Ja, det er jo gratis å bevege seg og som nevnt i artikkelen finnes det ingen unskyldning for ikke å komme seg ut og i aktivitet.

 2. Vote -1 Vote +1Rockey
  says —

  Sport og overtrening er en stor utgiftspost for samfunnet. Ingen er så mye syke og skadet som idrettfolk. Naturlig og normal aktivitet utendørs er det beste.

 3. Vote -1 Vote +1Halloen
  says —

  Påstanden om at sport og overtrening er en stor utgiftspost for samfunnet, vil jeg gjerne seg nærmere dokumentert. Idrettskader utgjør en forsvinnende liten del av ett sykhusbudsjett, sammenlignet med livstilsykdommer. At ingen er så mye skadet og syk som idrettsfolk er bullshit!!! Har selv trent i over 20 år, og har ingen fraværsdager på jobb pga idrettskader i løpet av disse årene. Treningen bidrar heller til at jeg har en bedre helse enn folk flest, og ett særdelses lavt sykefravær.
  Folk eter seg ihjel, og Ola & Kari Nordmann`s gjennomsnittsvekt øker år for år. Vi skal være glade for de som driver idrett, og som ønsker å holde seg i form. Løping er jo en naturlig og normal utendørs aktivitet, for å nevne det i forbifarten….
  Det er på ingen måte nødvendig å gå til et treningstudio for å holde seg i form, men hvis det er det som må til for at noen skal komme seg over dørstokkmila, så heller det enn å trimme fjernkontrollen………

 4. Vote -1 Vote +1Trondz
  says —

  Det hva jeg liker veldig godt er å ta på med en sekk på 10/15 kilo å jogge en halvtime på kvelden. Ganske koselig faktisk når været er bra. Ingen biler ute, helt stille og en ganske kjølig temperatur.

  Jeg mener at de som ikke er så fysisk aktive går faktisk glipp av noe. En del personer har rett og slett den innstillingen at trening innebærer masse svetting, blodsmak i kjeften, melkesyre så det spruter, svimmelhet og såpass tung pust at du tror du kommer til å dø. Har du den rette innstillingen så skal det pokker meg ikke ta lange tiden før du nesten blir avhengig av å trene. Meg for eksempel… Jeg elsker den gode rivesmerten du får i musklene under treninga!

 5. Vote -1 Vote +1Rune
  says —

  Ved korrekt utført pushups benkpresser du i utgangspunktet cirka 3/4 av din kroppsvekt. For de aller fleste er dette altfor mye.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.