Gurkemeie – vårt nye slankepulver?

I vår paniske søken etter å bekjempe våre – i hovedsak selvforskyldte – livsstilsporblemer, har forskere funnet ut at et måltid som inkluderer gurkemeie vil føre til mindre vektøkning enn et måltid som mangler krydderet.

Ifølge dinside.no og klikk.no viser forsøk at gurkemeie undertrykker vekst av fettvev, og effekten vises best ved inntak av fet mat. Som en ytterligere bonus, har forsøk på mus vist at krydderet også gir lavere kolesterol. Vi bør derfor ikke kinkse av indisk mat ettersom gurkemeie er en del av karri.

Videre studier vil vise om vi i fremtiden får noen nye smaksvarianter av pizza og hamburgere, eller om vi får en sterk vekt i interessen for indisk kokekunst. Undersøkelsen sier ingen ting om hvor mye gurkemeie man bør innta. I kjølvannet av slike “bli-slank”-nyheter vil det alltid være noen som overdriver, og “for mye” kan være like usunt som “for lite”.

This article has one comment so far!

 1. Vote -1 Vote +1Sigurd Zachariassen
  says —

  Gurkemeie er en fantastisk substans.
  I VGs Helse & Velværemagasin 20. Februar 2009 med tittelen: ”11 matvarer du bør spise”, er Gurmemeie en av 11 matvarer vi absolutt bør spise. I artikkelen fremheves den betennelsesdempende og kreftforebyggende effekten av grukemeie.

  Asia har gurkemeie (Curcuma longa) lenge vært brukt i folkemedisinen. Jeg anbefaler curcumin som kosttilskudd. Du kan kjøpe det fra EU-land der det er i fritt salg. Det virker mildt smertelindrende og kan brukes ved plager som ”tennisalbue”, lette menstruasjonssmerter, og kan virke lindrende ved ømme og stive ledd.

  Hilsen Sigurd

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.