Livsfarlig kjøring = lav straff

På TV2-nyhetene fikk vi i dag se en ganske så vill biljakt fra 2007. Bildene som ble tatt fra politiets helikopter gir et godt inntrykk av desperasjon og total mangel på skurpler mens biltyvene forsøker å flykte fra politiet.

Tyvene bytter bil, kaprer bil, og trenger seg inn i en bolig der de forskanser seg. I løpet av flukten har de kjørt på feil side av både rundkjøringer og midtrabatter. Det er også blitt holdt meget høy fart og kjørt i feil kjørefil. Under jakten blir det skader på flere biler – og det er nesten rart at ingen mennesker blir skadet under den harsardiøse ferden. Antall lovbrudd under jakten er vanskelig å telle.

Etter å ha forskanset seg i huset, er de så smarte at de ringer en advokat. Ja, de har selvfølgelig sine rettigheter – og de er meget godt klar over det. Ifølge innslaget på TV2 hadde tyvene mer enn biltyveri og vill flukt fra politiet å stå til rette for. Det hele minner om amerikanske TV-program der vi til slutt får høre hvor mange år de skyldige må sitte bak lås og slå… Men, det blir visst ikke så mange år når man gjør slikt i Norge. De to desperadoene fikk 10 og 14 måneder? .. og da er de ute på veien igjen!

Og jeg som får skyldfølelse hver gang jeg glemmer å blinke meg ut av en rundkjøring…

This article has 4 comments so far!

 1. Vote -1 Vote +1Cat
  says —

  Ja det er helt forferdelig…. Jeg er veldig glad for at vi har politiet, og at de gjør så godt de kan i enhver situasjon. Det er rettssytemet her i landet det er noe galt med! Og når de åpner det nye “hotellet” av ett fengsel med skogen i umiddelbar nærhet, og ikke minst ett kultursenter, da blir det godt å være kriminell i Norge da!! Det er helt forkastelig…..

 2. Vote -1 Vote +1Ola Donk
  says —

  Bortkasta å bruke så mye resurser på å ta noen kriminelle når straffen er så lav. Pengene burde heller vært brukt til å ta imot flere kriminelle asylsøkere.

 3. Vote -1 Vote +1øystein
  says —

  hva me at politiet heler latt mannen bare få kjøre til han parkerte og var ferdig med lastebilen, men neida politiet måtte jage han sånn at mange andres liv ble satt i fare. vi snakker her om en stjålet lastebil. ikke et drap eller kidnaping….hadde bare fått kjøre seg ferdig hadde det ikkke blitt en så stor og stygg sak.

  øystein

 4. Vote -1 Vote +1Frode
  says —

  Til hjernedøde Øystein.
  Mener du virkelig at det skal bli et frikort å stikke av fra politiet? De skal bare gi seg lissom?? Dette er bare tull. Det er føreren som tar dette valget og ikke politiet. Å hadde denne apa kjørt på noen så burde han bli dømt for forsettelig drap.

  Skal politiet svare for hver en idiot som tar et dårlig valg? Blir så provosert av deg. At det er mulig. Sånne som deg ønsker at så lite kriminelle som mulig blir tatt. Hvert distrikt skulle hatt et slikt helikopter. Bra politiet.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.