Ja, vi elsker Venstre!

På denne bloggen har jeg uttrykt min skuffelse over at Venstre falt under sperregrensen og at Lars Sponheim forlater Stortinget og ledervervet. Det er mange med meg som ønsker et sentrum i norsk politikk, og man trenger ikke å være Venstre-velger for å se verdien av et politisk mangfold.

Selv politiske kommentatorer uttrykker det personlige savnet ved et minimalisert Venstre uten Lars Sponheim. Det er kanskje den massive sympatien med Lars Sponheim og Venstre (samt Carl I. Hagens patetiske avskjed med Venstre-lederen), som nå gjør at mange velger å melde seg inn i partiet.

Økt medlemstall grunnet sympati eller at noen angrer sitt valg på valgdagen, vil nok bare gi kortvarig effekt. Det er fire år til neste Stortingsvalg, og Venstre har en formidabel oppgave foran seg dersom de skal klare å gjenreise seg mens de befinner seg under sperregrensen i en mørk skygge bak den rødgrønne flertallsregjeringen.

Jeg håper imidlertid at norsk politikk har rom for at vi igjen kan få et livskraftig Venstre ved neste korsvei.

This article has 5 comments so far!

 1. Vote -1 Vote +1Larsen
  says —

  Nei, jeg elsker ikke Venstre! Jeg gjorde det en gang, men ikke mer!
  Det gjør meg kvalm å se hyllningsropene til en politiker som ikke har gjort stort annet enn å spre møkk om sine meningsmotstandere.
  Det var ikke Car I hagens kommentar som var patetisk, det var Sponheims: “Jeg gir blaffen”. Slik snakker ikke en partileder.

  Jeg er lykkelig over at hyklernes fremste talsmann nå er ute av TInget og håper at Venstre i sin nåværende uspiselige form aldri kommer inn på Tinget igjen.

 2. Vote -1 Vote +1admin
  says —

  Betryggende at det er noen her som ikke liker når noen “sprer møkk”. Heller ikke uventet at noen flere enn Hagen har den lite tiltalende evnen til å være “lykkelig” over andres nederlag.

 3. Vote -1 Vote +1Larsen
  says —

  Man jubler i gatene når despoter faller. Det anses som rettmessig glede. Da må vel jeg, som gammel Venstremann få lov til å juble når jeg synes et menneske jeg oppfatter som uspiselig selvgod og fordømmende overfor andre, får smake sin egen medisin av folket!?

  Det blir patetisk når man skal fremstille en bølle som Sponheim som “en som ligger nede” – og som man plutselig skal vise en slags ærbødighet for.

  Sponheim har fullført ødeleggelsen av Venstre som et liberalt parti. Nå fremstår de bare som en sur sekt som tror så inderlig godt om seg selv.

  Jeg er lykkelig – utenanførselstegn – over at vi slipper ei “ufyse” som vi sier hjemme, som Sponheim fremover.

 4. Vote -1 Vote +1Terje
  says —

  Uten Sponheim så tror jeg vi kan få et Venstre som det er mulig å sette pris på. Det er ikke rart at mange melder seg inn igjen, det var mange som meldte seg ut på grunn av Sponheim og måten han behandlet andre i partiet.

 5. Vote -1 Vote +1Kent Reichborn-Kjennerud
  says —

  Dagbladet har investert mye i denne valgkampen. De satset alt på å forhindre at Frp kunne realisere sine ambisjoner. Det greide de, med Erna Solbergs hjelp. Ap vant, men omkostningene har vært store.

  SV, og dermed alt som ligger til venstre for Arbeiderpartiet, ble redusert til en skygge av seg selv.

  Dette nederlaget er også et nederlag for mediene som har hausset opp Venstre og gitt Lars Sponheim all den tid og oppmerksomhet han ønsket. Han var dum nok til å forveksle medieoppmerksomhet med velgergunst.

  Selv i nederlagets stund skyldte han på andre og opphøyet seg selv. Til velgerne som forkastet ham og hans politikk hadde han følgende beskjed: – Jeg gir blaffen.

  Ikke på noe punkt tok Sponheim selvkritikk. Valgnederlaget var ikke et nederlag for garantien om aldri å samarbeide med Fremskrittspartiet. Nei, Sponheim kjenner Venstre-velgere bedre enn som så: De hadde stemt Ap av frykt for et iskaldt høyreblått Norge.

  Dette er helt feil kunne redaktør i Bergens Tidende, Trine Ejlertsen fortelle. Venstre-velgerne har gått til Høyre.

  Sponheim kunne ikke få seg til å innrømme at det var han som var oppe til eksamen. Det var velgerne som hadde feilet sa han fra Stortingets vandrehall.

  Venstre torpederte mulighetene for borgerlig valgseier. Enkelte hevder at FrP har skylden fordi de ikke ville støtte en V/KrF/H-regjering. Det er en fullstendig avsporing, når Venstre så ettertrykkelig demoniserte FrP i valgkampen og gjorde det nøyaktig 100% klart at Venstre aldri ville kunne samarbeide med FrP. Likevel lå det hele tiden som et krav fra Venstre at FrP skulle spille rollen som “livredder” for en V/KrF/H-regjering. Det var dét pompøse utpressingsforsøket jeg tror Sponheim ikke innså konsekvensene av.

  Viktigere enn å være høyre eller venstreorientert er å være velorientert.

  Document.no

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.