Frp raser mot telletull

1, 2, 3, 6, nei.. 1, 2, 3, 4, … Det hele burde vært enkelt, men selv mennesker gjør menneskelige feil (!)

Her på Karmøy opplevde vi at ordføreren vår (Kjell Arvid Svendsen) ryddet kontoret og var klar til å innta hovedstaden på vegne av Rogaland da han plutselig fikk kotraordre. Talltull med “ikke opptalte stemmer” førte til at Svendsen måtte se langt etter Stortinget mens Bente Torsen fra Frp overtok flybilletten. Svendsen var imidlertid ikke alene om å få beskjed om å bli værende hjemme.

Selv en uke etter valget klarer vi å skape rot omkring hvem som kommer inn og hvem som ikke kommer inn på Stortinget. Nå var det Mette Hanekamhaug (22) som opplevde et kortvarig mareritt midt på lyse dagen. Hun fikk ikke plass på Stortinget likevel… jo, en time sinere fikk hun visst plass likevel-likevel.

Nå er Frp lei av telletull, og Geir Mo vil lære telemarkinger å telle – dersom det er det som må til. Det hjelper nok lite ettersom roten til rotet var en tastefeil. Fintelling av stemmer og kontrolltelling er viktige sider ved vår valgordning, og vi skal være forsiktig å felle noen dom over ordningen på bakgrunn av taste-feilen. Menneskelige feil kan man aldri gardere seg mot, og det er neppe hyggelig å være det mennesket som nå indirekte filleristes i “skandaleoppslagene” i nettavisene.

Lære av feilene bør man imidlertid gjøre, og i fremtiden bør man nok være litt mer forsiktig med å være sikker når det gjelder utdeling av sitteplasser på Stortinget.

This article has 10 comments so far!

 1. -5 Vote -1 Vote +1Harald
  says —

  Sutrepartiet fornekter seg ikke. Hun mistet jo ikke plassen. Barnslig å beskylde telemarkinger for ikke å kunne telle.

 2. +4 Vote -1 Vote +1JS
  says —

  Harald synes det er sutrete å forlange at man klarer å gjennomføre et noenlunde anstendig valg.

  Andre lands tilsvarende og kanskje ikke så alvorlige feil raljeres det over og kalles “valgfusk” i norske media.

  Hvis det er så lett å gjøre “tastefeil” er det jo nå mandatfordeling etter bingolottometoden. Her må kommunaldepartementet på banen og sjekke absolutt alle tall på nytt.

  Hva blir det neste? Venstre inn med 5 nye mandater og de rødgrønne på hue og ræva ut? Skulle likt å sett trynet på Jens da.

 3. -6 Vote -1 Vote +1Niko
  says —

  FRP og FRP velgere kan dra til helvete….

  Jævla TUllinger.. hvordan kan nroske folket ta disse idiotene alvorlig?

 4. +4 Vote -1 Vote +1Uno Wahl
  says —

  Jeg synes det er betenkelig at man enda ikke er ferdige med valgresultatene, og det er helt uavhengig av politisk side. Det er helt klart noe man skulle slippe å se i vår tid og det er en fin skrape i lakken til demokratiet.

  At Niko her synes det er vanskelig å ta FrP’ere og FrP velgere på alvor med sin “smarte” kommentar, sier vel mer om Niko enn FrP’erne. Er det sosialistens sanne “jeg” som Niko her viser?

 5. -2 Vote -1 Vote +1Vergil
  says —

  For et jævla styr med denne artikkelen da..
  Hvem bryr seg VG ?

 6. +2 Vote -1 Vote +1Jon
  says —

  Verdens Beste Land klarer ikke å stable på beina en valgordning som er forståelig og etterprøvbar. Hvis det er så vanskelig for tallknuserne i Statistisk Sentralbyrå og Kommunaldepartementet å regne riktig så får man innføre en ordning der 1 stemme teller 1 stemme, og fordele mandater etter dette. Så kan de enkelte partiene velge hvem de vil sende på tinget.

  Problemet er jo selvsagt at de rødgrønne måtte hatt over 50% av stemmene for å vinne valget, og ikke 46% som i dag. Tror forøvrig neppe dagens ordning hadde vært gangbart i så mange andre land.

  Tror heller ikke valget 2009 har vært et større skandalevalg enn tidligere år. Det har bare vært mye lettere for menigmann å sjekke “ekspertene” i kortene. Men at summen av alle merkverdighetene fremtvinger merkelappen SKANDALE er det ingen som helst tvil om.

 7. Vote -1 Vote +1zildete
  says —

  Jon skriver:”Tror forøvrig neppe dagens ordning hadde vært gangbart i så mange andre land.”

  I Storbritannia kunne du hatt 49,99% av stemmene og ikke fått inn en eneste representant i Parlamentet.

 8. Vote -1 Vote +1Azzer
  says —

  De rødgrønne vant valget på valgfusk, vi vil ha omvalg!

 9. Vote -1 Vote +1Roar
  says —

  Er ingenting som tyder på direkte valgfusk enda.. Bare tellefeil. Så det kan fremdeles slå begge veier…

 10. +1 Vote -1 Vote +1Daniel
  says —

  Nå har jeg selv sittet som stemmestyrer, og grovtelt stemmer, før de sendes inn til fintelling…

  Det hele kan oppsummeres i enkle ord: Rot er uunngåelig med dagens system.

  Og det er for det meste menneskelig svikt :)

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.