Forbildet som slo sprekker

Carl I. Hagen forsøker å forklare hva som er personlig og hva som ikke er personlig.

Valgnatta fortalte Hagen at han ville “kose seg” dersom Sponheim ikke fikk plass på Stortinget. Hagen fikk sin kose-drøm oppfylt, mens andre partiledere og kollegaer beklaget situasjonen for Sponheim.

Hagen forteller nå at hans utspill på valgnatta ikke var personlig ment. Årsaken var visstnok politisk ettersom Sponheim og Venstre var “en sperre for et samarbeid”. Valgkvelden var da kommet så langt at man kunne se langt etter noe som helst borgerlig flertall – spesielt på grunn av at Venstre var under sperregrensa.

Carl I. Hagen kunne heller ha bedt Sponheim om unskyldning for sin oppførsel. Jeg har tidligere skrevet om Hagens patetiske avskjed med Sponheim, og i slike situasjoner har man to valg. Enten står man for det man har sagt, eller så legger man seg flat.

This article has 3 comments so far!

 1. +1 Vote -1 Vote +1Kim
  says —

  Freppere er ikke like hyggelige som andre mennesker, det ligger i deres natur.

  Sånn er det bare.

 2. Vote -1 Vote +1Anne
  says —

  Politikere er en egen rase, uansett hvilken parti de tilhører. Så jeg skriver bare: blææhhh

 3. -2 Vote -1 Vote +1kbuzzard
  says —

  Sponheim er vel nå avslørt som politikeren som ville støttet hvem som helst for å komme i regjering.
  Han klager på alle nå etter valget, men har i de siste årene vært storkjeftet og brautende med sitt lille sperreparti og nå har alle andre skylden fordi han gikk rundt i korridorene og prøvde og lage litt allianser i alle leire. Sponheim burde prøve seg på Robbinson, han er en intrigemaker og slu person. God tur hjem Sponheim…. hold deg til sauene i fremtiden…

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.