Tour de France uten Hushovd?

Det var noe overraskende å lese både på vg.no og dagbladet.no at Thor Hushovd vurderer å droppe neste års Tour de France. Hva blir en Tour uten Thor?

De siste årene har Thor Hushovd vært mitt beste alibi for å sitte (litt for mange) timer foran TV-skjermen. Sykkel er spennende, og med en norsk spurtkanon og poeng-samler, har Tour de France vært som en spennings-serie med en nordmann i en av hovedrollene. Man skal ikke underslå at også Kurt Asle Arvesen har bidratt til å gjøre Touren populær i Norge, men Hushovd har likevel vært det store blikkfanget.

Uten Hushovd er vi avhengig at at det nye “Team Sky” klarer å hevde seg. Det er knyttet stor spenning til det “norske” laget, men vi må samtidig innse at det er vanskelig å hevde seg i en konkurranse med så høyt nivå på ryttere og lag. Boasson Hagen har vist seg frem i år, men det er ingen selvfølge at han skal innfri de spenstige forventningene i hans første Tour de France.

Jeg har forståelse for at Hushovd nå ønsker å tenke mer på VM, men samtidig håper jeg at han nok en gang prioriterer Tour de France, og vi enda en gang får gleden av å følge ham i hans imponerende jakt på poeng og grønn trøye.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.