Kjøpt er kjøpt, eller..

Flere nesten-flypassasjerer klager over at de ikke får reise til USA på første klasse for 59 kroner.

Den latterlig lave prisen skyldes naturlig nok en feil. Lufthansa kansellerte alle billettene, men bør man da føle seg snytt? For alle som bestiller noe som så åpenlyst skyldes en feil, bør det ikke komme som noen overraskelse at man ikke får varen til “feil pris”.

Hadde jeg solgt noe, men på grunn av en feil, endt opp med å “gi det bort”, ville jeg selvsagt regnet med at kjøper forstod at det skyldtes en feil.

Det er selvsagt lov å prøve seg, men det bør være grenser for hvilke rettigheter vi skal ha som forbrukere. Jeg vet at mange er uenig med meg, men i en kjøpsprosess mener jeg man skal opptre anstendig og evne å se saken fra to sider. Å sutre over å ikke kunne sko seg på andres feil, blir litt meningsløst.

Lufthansa bør imidlertid ta en viss lærdom av oppstyret, og gjøre som vi ser i mange reklamefoldere vi får i postkassen: Ha med: “Med forbehold mot (trykk)feil”.

This article has 18 comments so far!

 1. +1 Vote -1 Vote +1Ali Rahand
  says —

  Jeg er helt enig.. Jævla idioter.. Må ikke tro at de kan reise luksus for et par kroner ass.. Lufthansa er heller ikke helt ryanair heller.. Det er snakk om billetter til flere millioner kroner.

 2. +2 Vote -1 Vote +1Egil
  says —

  enig – men syntes samtidig Lufthansa burde gitt et fair tilbud til disse – f.ex halv pris til de som bestilte økonomipris – og kanskje businessclass til normal økonomipris til de som bestilte bisniss class…. :-) da kunne de hentet litt mer positiv omtale – samt fått enda mer gratisreklame i nettavisene….

 3. Vote -1 Vote +1Ole
  says —

  Kjøpt er ikke kjøpt før du har mottatt varen, dvs kommet deg på flyet.
  Jeg har selv funnet produkter hos flere nettbutikker som har vært feilpriset å betalt med bankkort, men jeg har aldri klaget når bestillingen er blitt kansellert eller jeg har fått tilbud om å kjøpe samme produktet til f. eks innkjøpspris.

 4. Vote -1 Vote +1Realisten
  says —

  Godt å se at det er flere som reagerer med kvalme mot grådige nordmenn.
  Hvorfor skal store firmar ikke kunne få gjøre en feil?
  Så åpenlyse feil burde vel ALLE forstå er for godt til å være sant.

  Hopper du på et brev der det står du har vunnet 500millioner i ett spanskt lotto?
  Bare fyll inn konto og fødselsnummer så kommer pengene!

  Er vi ikke i en hard nok tid allerede? Enn at folk skal risikere arbeidsplasser for å presse gjennom ett slikt “tilbud”?
  Millioner av tapte inntekter kan slå hardt ut mot firmaer.

 5. +2 Vote -1 Vote +1Espen
  says —

  Jeg blir opprørt av dette. 80% som stemmer på undersøkelsen mener Lufthansa må betale og noen eksperter mener de trolig har en god sak.

  Jeg skal innrømme at viss jeg selv kom over dette tilbudet på nettet så ville jeg ha booket. Jeg hadde trolig som den evige optimsten jeg er knapt sovet om natten og håpt at julenissen virkelig finns. Jeg hadde logget meg på mailen som første ting dagen etterpå og da lest mailen i fra Lufthansa om at de beklager at det har vært en feil og tenkt, det var synd, jeg skulle ønske jeg hadde kunne reist til USA gratis på første klasse og følt meg litt flau at jeg kunne håpe på noe sånt.

  Jeg tror de fleste av oss gjør en feil i blant. Og jeg tror om jeg hadde vært ansvarlig for en sånn feil skulle ønske at jeg kunne sunket i jorden. Men jeg hadde syns det var smålig og uforståelig viss noen ville kreve at der hvor jeg jobber skulle følge opp den feilen som har blit gjort. Viss det hadde vært en kollega av meg som hadde gjort den hadde jeg vært ordentlig trist hvis han/henne hadde mistet jobben på det.

  En annen ting er at jeg syns nesten det er mer smålig av dem som sier at siden Ryanair “gir bort” noen billetter så er det ikke så lett å forstå at dette ikke var sant. Ærlig talt, nå vet vel de aller fleste av sss som booker å nettet at det neppe blir gratis eller koster 4.50 for en tur/retur bilett hos dem heller med avgiter, bagasje, innsjekking osv, dessuten kan man vel her heller ikke snakke om første klasse?!

  Hle denne aken gjør meg bare trist. Det minner meg om saker man leste i avisen som skjedde i USA hvor man gikk til sak mot bedrifter mot åpenbare ting hvor vi nordmenn ristet på hode over hvordan noen kan innrømme å være så dumme og dessuten frekke nok til gjøre noe slik (PS! ingenting mot amerikanere, men det systemet som hersker der dreier det seg om her).

  Som stolt nordmann som har bodd utenladsk i de siste 10 år (og har gått glipp av overgangen til at Norge er kansje det rikeste landet i verden) har stotheten min nå fått en liten knekk, jeg blir iallefall ettertenksom. Men syns det var fint å lese at her at noen har den samme mening som meg.

  PS! Viss det virkelig stemmer at juridisk Lufthansa har en svak sak så syns jeg at noe må gjøres med lovgivningen.

 6. -2 Vote -1 Vote +1Lina
  says —

  Her virker det som det er mye sjalusi ute og går… Hadde jeg fått tak i en slik billett, hadde jeg vært jublende glad…
  Om jeg hadde fått bekreftelse på bestillt billett, hadde jeg ikke gitt meg på at jeg ikke skulle få reise. Dette kunne ha vært et reklamestunt fra Lufthansa si side, og man bestiller jo selvfølgelig i god tro om man er så heldige å finne slike billetter. I mine øyen er det helt utrolig at Lufthansa sendte rundt en mail til de det gjelder, om at billetten ble kansellert om de ikke svarer innen 24 timer. Det er jo ikke alle som sjekker mailen innne den tid. Helt forkastelig! Har man kjøpt en vare, skal man ha varen. Om det er feil fra Lufthansa si side, ja så er det dems feil. Kunden har alltid rett! De taper ikke nødvendigvis alle de millionene det er snakk om, dersom de ikke får fyllt opp alle de avgangene. Det er snakk om tapt fortjeneste om avgangene blir fulle, og de kunne få fyllt dem opp med disse plassene.
  Når det ble som det ble kunne Lufthansa ha gjort dette til en bra reklame, for oppmerksomhet har det fått. I stedet har det blitt negativt, og flere ser nok negativt på Lufthansa etter dette. Taper flere penger på negativ omtale… Håper de ser fornuften i å la de det gjelder få reise, på den type billett de har bestillt.
  Stå på dere som har fått billetter – ikke la noen komme å si at ikke dere skal få reise!! God tu!! :)

 7. -1 Vote -1 Vote +1Arne
  says —

  Lina: Hvor skal jeg starte….. Kunder har ikke alltid rett ( http://www.notalwaysright.com er et flott eksempel ). Så JO de ville tapt massive mengder med penger uansett, aner du hvor mange avgifter vår kjære stat har på fly per passasjer? Dette måtte Lufthansa tatt av egen lomme hvis de lot folk dra på FØRSTE KLASSE for 4,50kr per person. Dessuten hvor dum er man hvis man tror på at man kan fra på FØRSTE KLASSE / BUSINESS CLASS for 4,50kr? Når dette normalt koster ja 10-20 000 kr (rein gjetting). Økonomi ja kanskje, men aldri Business Class eller First Class. Dessuten hva skulle de gjort? Ringe dem? Det ville vært en massiv kostnad, sende brev til dem? Mer tidskrevende.

  De skulle økt svar tiden til 48 timer men bortsett fra dette er jeg helt på Lufthansa sin side i denne saken. Det beste de kunne gjort hadde vært og la folk dra billigere på samme flyet i feks Økonomi Klasse eller betale 25% mer en det Økonomi Klasen koster for og ha Business Class.

 8. Vote -1 Vote +1Realisten
  says —

  Ja, jeg er virkelig sjalu for dette.
  La det være sagt, jeg hater å reise, jeg gleder meg til den dagen vi kan teleportere oss rundt og se ting.
  Så, når det er ute av verden.

  Hadde du virkelig vært jublende glad for at du snøyt en bedrift? Det er jo det du gjør?
  “Det er DE som har gjort feilen”.. Ja, betyr det at du skal straffe de ettertrykkelig, fordi det snek seg inn en tiny tiny regnefeil på en stor side, med ett enormt bookingsystem?

  Så, en person som er såpass kyndig at han/hun klarer å navigere seg igjennom siden og finne “kupp” og booket i den lille tiden feilen var oppe, klarer IKKE å sjekke mailen sin hver 24ende time?

  Hmm, virker litt suspekt vil jeg si, tror det var “selektiv lesning”, leser gjerne ikke det man ikke vil se.

  Jeg håper Lufthansa tar til fornuft og avslår disse bilettene.

  Jeg skal faktisk strekke dette så langt å si at jeg ikke vil finne på å reise med ett slikt flyselskap, som kryper til korset selv om du utsetter seg selv for ett helvettes tap.
  Men, tar de til fornuft

  Hvem tror du egentlig som må dekke dette tapet?
  Det er jo OSS andre. Med slike enorme tap må jo selvsagt prisene på andre biletter skrues opp, rett og slett fordi de må ta igjen det tapte.
  Er det noe hyggelig å vite?

  “Nei, det spiller ingen rolle, vi var først, vi er best, nå kan vi leke kakser uten å betale for det”

  Isj, kvalme mennesker.

  Stå på Lufthansa, alle har lov til å gjøre feil!
  Tilogmed den ene webdesigneren eller administratoren som ikke oppdaget dette i tide.

 9. +1 Vote -1 Vote +1ForenGJeng!
  says —

  Jeg må nesten le her jeg sitter. Reklamestunt???!?? Folk kan ikke være så dumme at dem kan ha trodd det.

  Jeg søkte fram noen billetter på lufthansas side på første klasse i nov/des måneden. Riktig pris ligger i det tilfelle på rundt 70,000NOK tur/retur!!!! 70,000!!!!

  Er folk så fjerne at de tror de kan få slike billetter for 50kr?

  Tror virkelig folk at lufthansa var i det snille hjørnet og bestemte seg å kaste 70,000kr ut av vinduet pr passasjer?

  Og når skal folk skjønne at disse billige billettene/reklamestuntene i nærmest ALLE tilfeller gjelder økonomibilletter. Jeg har aldri sett en reklame angående billigsalg på første/business-klasse billetter. Dette er ikke billetter man kan sette på billigsalg fordi disse billettene betaler for våre økonomibilletter. Uten dem hadde ikke flyruter vært lønnsomme.

  Går jeg på el-kjøp og ser at en sprek pc er priset til 3kr så ringer det noen bjeller. Gjør det ikke det hos alle da? Kan folk virkelig tro at dette er et reklamestunt/billig-salg av pcer?

  Hadde jeg sett slike priser hadde jeg booket dem og kryssa fingra og håpt at julenissen fantes.

  Men jeg fikk ikke kjøpt disse billettene så nå venter jeg på at det kommer en på døra med 70,000kr til meg. Kanskje noen er så snille.

 10. -1 Vote -1 Vote +1Tjombo
  says —

  Herre min hatt folk er tett i pappen. Hvordan kan man gå inn å bestille en 1-klassesbillett til over 70.000 (ser det ut som) og da tro at man får den for 9 kroner til slutt. man må jo forstå at her er det noe som er galt og dette aldri i livet kan stemme på noe som helst vis.. og senere klate over at drømmeferien er lagt i grus??.. Folk får ta seg selv i nakken litt her.. idiotas

 11. +2 Vote -1 Vote +1Marius G
  says —

  “Kjøpt er ikke kjøpt før du har mottatt varen, dvs kommet deg på flyet.”

  Betyr det også at kjøpt ikke er kjøpt før du har benyttet deg av varen?

 12. Vote -1 Vote +1Simone
  says —

  Misundelse er en stygg ting !!! Håper de som har billett får reise – jeg er HELT ENIG med Lina !

 13. +1 Vote -1 Vote +1Erik
  says —

  Foerbrukerkjøpsloven sier i §45 at selger ikke kan heve kjøpet etter at den er betalt, med mindre det er tatt forebehold om dette.

  Forbrukerkjøpsloven gjelder for alle virksomheter med org.nr. som selger varer eller tjenester til privatpersoner bostatt i Norge.

  Hvis Lufthansa har tatt forebehold om feil priser ifm. kjøpet har de en god sak. Hvis ikke er de “screwed”.

 14. +1 Vote -1 Vote +1Eric
  says —

  Siste nytt!

  “Web-firma må permitere/si opp hele staben på 20 personer grunnet tastefeil på bookingside for stort flyselskap.”

  Web administratorene “Manjana Web Solutions” måtte nylig avvikle hele forretningsvirksomheten grunnet en ubetydelig feil som ble gjort på et av verdens største luftselskapers web- booking system.

  Representanter for luftselskapet sier; “Da en gruppe nordmenn valgte å forfølge feilen som ble gjort rettslig og uforståelig nok vant frem, hadde vi ikke noe annet valg enn å si opp avtalen med MWS. Vi vurderer nå også om vi skal kreve MWS som erstatningsansvarlige for feilen.”

  Dette vil i så fall medføre store personlige tap og bunnløs gjeld, for eierne av MWS, Lina Lindesnes og Simone Tempur. “Nei dette så vi ikke for oss når vi startet det lille foretaket vårt! Vi visste engang ikke at det var mulig å sikre sg mot denne typen feil, ved å ta enkle forbehold i tjenesten, som f.eks forbehold om trykkfeil……..”.

  De øvrige 18 ansatte går en tøff fremtid i møte. Behovet for web-konsulenter er synkende. De vurderer nå å omskolere seg til Advokater.

 15. Vote -1 Vote +1Saken er løst
  says —

  Under “Legal Notices” på lufthansa sine sider står bl.a som følger:

  “Lufthansa accepts no responsibility, liability nor provides any guarantee that the information is always current, correct and/or complete.”

  Har man kjøpt en billett på sidene har man også akseptert betingelsene for bruk av sidene.

 16. Vote -1 Vote +1mtv
  says —

  Jeg er så enig!
  Gjerrighet sier jeg, folk burde være nok opplyste til å vite at under finanskrise kan du ikke reise til amerika for 50 kr. Det sier seg selv.
  Lufthansa har super service og må ærlig si at jeg aldri har reist med bedre flyselskap og tror nok mange har droppet å lese “Legal Notices”
  som tidligere sakt der står det svart og hvit.

 17. -1 Vote -1 Vote +1Enaro
  says —

  grådige folk og lav moral faktisk..
  ikke rart at folk flest kjører jevlig fort på 100 km/t på 70 km/t sone!! fordi det finnes ikke kamera !!
  lav moral..

 18. -2 Vote -1 Vote +1Gatillero
  says —

  Lina og Simone er offisielt, de mest idiotiske og ignorante folk på denne side. Takk dere to,takk at det finnes så smålig idioter som gjør at andre folk kan føle seg smartere og lære om hvordan man skal ikke vær. Takk

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.