Carlsen gjør sine sjakkmotstandere “matt”

Det virker svært utfordrende å måtte spille mot Magnus Carlsen. Nå er han rangert som verdens tredje beste sjakkspiller.

Magnus Carlsen innehar ferdigheter som vi bare kan bøye oss i støvet for. Vi som en gang i ungdommen spilte sjakk, forstod raskt at dette var en meget krevende idrett. Det som synes enkelt når man forstår reglene, utarter seg til et mangfoldig og uforutsigbart oppgjør der man alltid kunne gjort noe annerledes.

Carlsen må i så måte være meget uforutsigbar, samtidig som han har en ekstrem evne til å forutse alternative reaksjonsmåter hos motstanderen. Å slå verdenssjuer Teimour Radjabov i løpet av 25 trekk vitner om storhet.

Nå leder Carlsen klart turneringen Kina. Han har lenge vært en spiller i verdensklassen, men det virker å bare være et tidsspørsmål før han troner øverst blant verdens sjakkspillere. Bare 18 år gammel – men allerede meget rutinert – kan vi forvente at Norge vil ha en en spiller som vil kunne dominere i verdenstoppen i langt tid fremover.

This article has 3 comments so far!

 1. Vote -1 Vote +1Harald
  says —

  Jeg har også spilt sjakk men fikk aldri følelsen av å bli god. Det var alltid noen som var bedre. Må bare gratulere Magnus. Det er helt vilt det han presterer.

 2. Vote -1 Vote +1Rune
  says —

  Carlsens bedrifter i Kina er ekstremt imponerende. Jeg tror han kommer til å krysse 2800 og aldri falle under igjen. Det sitrer av av ham.

 3. Vote -1 Vote +1Paul
  says —

  Det som er spennende nå, er tidspunktet når Magnus Carlsen passerer verdensener Topalov i rating. Da blir det også spennende å se hvor lenge han beholder topp-plasseringen, og hvem som overtar etter ham. Samtidig vil jeg benytte anledningen til å be de som har myndighet til å bestemme over det om å gi oss sjakk på TV, og da mener jeg direkte overføring fra store turneringer og partier, som for eksempel den i Kina akkurat nå! Det vil kunne være utviklende for hele det TV-tittende publikum… :)

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.