Skrale soldater, eller major-tabbe?

En svensk major omtaler sine soldater som  “skrale” etter at flere måtte få legehjelp etter en øvelse. Er slitasjeskader og frostskader noe som kan forklares med å være skral?

Også i Norge har vi øvelser i det kalde nord der man tidvis får høre om dramatikk når værgudene og kuldegradene gjør forholdene vanskelige. Man kan utmerket godt være en god soldat selv om man kan være i fare for å få forfrysninger, eller være uheldig og bli skadet under en øvelse.

En militærøvelse for elitesoldater skal ikke være noen dans på roser, men den svenske majoren er noe rask med å legge skyld for styrkefrafall på soltatene. Kan værgudene ha spilt en rolle, eller er det ledelsen som har vurdert feil i forkant av øvelsen?

Vi som har vært inne til førstegangstjeneste vet at alle med vinkler, stjerner og striper på uniformen har meget hardt for å vedgå at feil gjøres. Dermed må nok svenske elitesoldater finne seg i å være skrale når de øver på fremtidige vinterkriger i svenske fjell.

This article has one comment so far!

 1. Vote -1 Vote +1ken
  says —

  dette er drømmen til soldatene..
  de vil bli best og tåle alt….
  de har gjort alt de kan for og komme dit og da skal ingen ting være for hardt

  så lenge de vil være de beste krigerne og har ønske om det selv er det disse hendelsene de lærer av

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.