Derfor er vi glade i Syden?

Ifølge en artikkel på vg.no er det mer enn sol og varme som gjør oss lykkelige i Syden. Der kan vi angivelig spise oss glad.

Matinntaket under ferier rundt Middelhavet skal ha stor betydning for vårt velvære. Den såkalte Middelhavsdietten medfører et økt inntak av umettede fettyper (som blant annet finnes i olivenolje og nøtter), samt mye frukt og grønt. I tillegg har fisk en sentral rolle i kostholdet. Ifølge forskere kan en slik diett skal bidra til å holde depresjonene unna.

Jo, vi har lett for å være glade når vi ferierer i land rundt Middelhavet, og på bildet nedenfor ser du et av måltidene vi inntok i Kroatia i sommer. Det var lite depresjon å spore på ferien, men jeg vil ikke bare skylde på maten.

Tidligere år har jeg også feriert i andre land langs Middelhavet, men jeg har ikke på noen måte funnet ut at kostholdet domieres av det sunne slaget. Nordmenn på sydentur hopper gjerne over den sunne Middelhavsdietten til fordel for overdådig mye alkoholholdig drikke – og gjerne fastfood og snacks.

Alt i alt handler det vel om det samme som når vi spiser hjemme i Norge. Sunn mat er sunn uansett hvor man reiser, men vi kan alltids lære av kosholdet i andre land.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.