Terningkast til X-Factor-deltakere i episode 16

Konkurransen spisser seg til, og det er mange meninger om prestasjonene. Med bare 5 deltakere igjen, kan man ikke skjule en dårlig opptreden. I kveld var det igjen kniven på strupen i X-Factor.

Først ut var Mari Lorentzen med “The Show Must Go On”. Mari viser at hun klarer å formidle en sang med både stemme og mimikk. Blandingen mellom det mektige og det stillferdige synes å passe Mari godt. Dette var langt bedre enn sist fredags fremførelse av “Blaze Of Glory”. Terningkast 4,5

Tommy Fredvang hadde heller ingen stor opptreden sist fredag med “Life Is A Highway“. I kveld var stemmen tilbake og tryggheten synes å følge nærværet av gitaren. Låtvalget var sikkert som banken med “Wonderwall”, men Mira Craig har rett i at det ikke var klokkerent hele veien; noe som også er det eneste som trekker ned. Tommy er best med gitar og med minst mulig annet. Det enkle er det beste for Tommy. Terningkast 5.

Lise Mæland imponerte sist med sin versjon av “Work It Out”, og i kveld var det tid for rocka soul med Tina Turners vri på “Proud Mary”. Egentlig et modig sangvalg, men Lise var like trygg og stødig som alltid. Med sitt særpreg i stemmen og trygghet på scenen var det bare å kose seg gjennom fremførelsen. Treningkast 5,5.

Chand Torsvik innfridde ikke sist fredag med “Love Don’t Bother Me”.  Med svenske “Tusen Bitar” virket sangvalget klokere og likevel spennende. Også Chand er best med gitar, men ikke så god i svensk. På refrenget fikk vi likevel oppleve litt av den magien Chand varslet i forkant av opptredenen. Chans stemmebruk er så uortodoks at det kan slå ut i begge retninger, og det kan kanskje forklare litt av stridighetene mellom to av dommerne. Terningkast 4,5.

Shackles var nære ved å ryke ut sist fredag – til tross for en underholdende versjon av “Move”. I kveld varslet jentene mer fart og trøkk med “Queen Of The Night”. Tettsittende sort lær og gull ble plottet inn i et spenstig sceneshow der jentene viste TV-seerne hva underholdning er. Vokalen var også sterk og problemene med harmoniene blir stadig mindre hørbare. I kveld hadde Shackles mest X-Factor. Terningkast 5,5

This article has one comment so far!

 1. Vote -1 Vote +1Vaughan
  says —

  Mari – 5 – Bra trøkk, bra sang, bra fremføring

  Lise – 5 – Bra trøkk, bra sang, bra femføring

  Shackles – 5 Bra trøkk, vanvittig kult show – akseptabel vokal

  Tommy – 4 – fremfører bra men utrolig kjedelig

  Chand – 3 – midt på treet vokalt, ikke noe som inspirerer, kjedelig – han kan en sjanger og det er ikke spesielt fengende hverken sjangeren han kan eller vokalen – veldig middelmådig

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.