Gult kort til Oddbjørn Hjelmeseth

Det ble en dramatisk 15 kilometer i Kuusamo på søndag, og mest av alt vil vi huske Petter Northugs ekstreme avslutning som endte med seier. Likevel ante vi at noe hadde skjedd med Oddbjørn Hjelmeseth.

Oddbjørn hadde en meget sterk åpning, og han lå høyt oppe i tetsjiktet etter passering 2,2 kilometer. Deretter forsvant han fra øverste del av listene. Noe hadde skjedd, og det fikk vi også bekreftet senere. Oddbjørn er ikke en skiløper som går tom for krefter etter drøye 2 kilometer. En smører for det sveitsiske laget hadde forvillet seg inn i Oddbjørns “bane” og taklet nordmannen ut av teten.

Nå har Oddbjørn fått advarsel; eller “gult kort” for at han satte smøreren til veggs (eller til bils) etter målgang. Oddbjørn skal ha “kastet” smøreren oppetter en bil. Ingen slag ble utvekslet, men Oddbjørn sier til vg.no at han “tok tak i ham”.

Oddbjørn ble kanskje snytt for en topp-plassering i Kuusamo, men taklingen satte en effektiv stopper for et medaljeløp. Kompensasjonen for et ødelagt løp blir derfor en advarsel fra Skiforbundet. Kanskje det er en annen som også hadde fortjent en reaksjon etter oppførselen i Kuusamo?

This article has 3 comments so far!

 1. +2 Vote -1 Vote +1Vaughan
  says —

  Oddbjørn Hjelmeset får gult kort, mens Peter Müller får sparken?

 2. Vote -1 Vote +1Vaughan
  says —

  hmm utøver-rabatt?

 3. -1 Vote -1 Vote +1John
  says —

  Tja, å sammenligne sex invitasjoner og måking av bil med ski-smører kommer vel ikke helt i samme bås, tror de fleste hadde reagert tilsvarende i Odd-Bjørn’s tilfelle. personlig tror jeg ikke jeg hadde klart å holdt meg til jeg kom i mål før jeg valset ned fyren, men Odd-Bjørn er proff nok til å ta det viktigste først selv om det sannsynligvis kokte temmelig bra under topplokket.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.