Terningkast til semifinalistene i X-Faktor, episode 18

I kveld var det tid for hitlåter i X-Factors semifinale, og de tre deltakerne skulle reduseres til to finalister.

Forrige fredag gjorde Mari Lorentze et solid inntrykk på Jan Fredrik med sin versjon av “Den Finaste Eg Veit”. I kveld startet hun showet med Madonnas “Papa Don’t Preach”. Den vanskelige begynnelsen med dels dype toner gikk meget fint. Samtidig var arrangementet i starten av sangen såpass eget at man ikke ble fristet til en direkte sammenligning med Madonna. Mari behersker pop-sjangeren, og viste seg aller best når melodien gir rom for lyse og sterke toner. Terningkast 5

Chand Torsvik fremførte en solid “Månemannen” sist fredag. I kveld startet han med “Hungry Heart”. Begynnelsen ble preget av en usikker Chand som ikke var helt presis med å treffe tonene. Engelske sanger har aldri vært Chands styrke, og under “Hungry Heart” var saksofonsoloen dessverre bedre enn Chands prestasjon. Terningkast 3

Shackles gledet oss sist med bl.a. “Fighter”. I kveld startet jentene med en like rå låt; “Black Cat”. Dette var et meget godt sangvalg, og sceneshowet var – som vanlig – godt koreografert. Jentene var kledd i kledelig og tett “black”. Harmoniene blir stadig bedre, og Shackles viser at de har vokst svært mye de siste ukene. Terningkast 5

I andre runde var det tid for norskproduserte hits. Mari Lorentzen innledet med Finn Kalviks “Kom Ut Kom Fram”. Et dristig valg ettersom sangen er ukjent for mange. Mari sang stødig og rent med en en innlevelse vi som oftest bare ser når teksten er på norsk. Igjen en god opptreden av Mari. Terningkast 4,5

Så var det tid for Chand Torsvik og hans fremførelse av “Lys Og Varme”. Her fikk vi se en bedre og tryggere Chand. Det ble tydeligere hvor Chand hører hjemme rent musikalsk, selv om fremførelsen ikke ble så spennende sett på bakgrunn av at den ikke skilte seg så mye fra arrangementet til orginalversjonen. Terningkast 4

Shackles avsluttet med “Manhattan Skyline”. Her var det mer krevende harmonier og større vokal spennvidde. Her fikk jentene både vist gode individuelle kvaliteter samtidig som sangens mangfold også avslørte jentenes svake sider. Terningkast 4,5

I sum er jeg enig med Chand om at han ikke har grunn til ta noen seier på forskudd. I mine ører stod han for de svakeste prestasjonene i kveld, mens Mari og Shackles var jevngode med et pluss til Shackles for det visuelle.

Etter at folket hadde talt, endte det med at Cand og Shackles møtes i finalen.

This article has 5 comments so far!

 1. +2 Vote -1 Vote +1charlotte
  says —

  Er enig der, Chand var den svakeste i kveld. Shackles fortjente å komme til finalen, jeg håper de vinner hele greia! Veldig bra innlegg, jeg likte at du begrunnet terningkastene godt! :)

 2. +1 Vote -1 Vote +1admin
  says —

  Skal ikke si meg uenig med deg ang. Shackles, og takk for hyggelig tilbakemelding Charlotte!

 3. +1 Vote -1 Vote +1Janne
  says —

  Jeg har flere kvelder lurt på om dommerne og jeg hørte og så på forskjellige artister?? De som er igjen nå er de desidert dårligste. Shackles er heldig om de treffer med koreografien, for sangmessige er de altfor svake, Chand sine trønderviser er jeg møkklei av og mannen kan jo ikke engelsk, Mari er heldig om hun treffer tonene!! Nei, disse er nok alle glemt om noen uker.

 4. +2 Vote -1 Vote +1Thomas
  says —

  Må si meg litt enig med Janne over her… Selv om jeg liker Shackles, så er de ikke sangmessig den beste artisten, det eneste Chand kan er trønderviser, og Mari har jeg ingen forståelse for hvorfor har kommet så langt, hun synger jo surt! Finalen burde ha bestått av den beste sangeren i konkurransen; Lise Mæland, og den mest unike artisten; Gabrielle Leithaug. Da hadde vinneren for meg vært likegyldig! =)

 5. +1 Vote -1 Vote +1Sindre
  says —

  Det som er med de som står igjen er at de har en slags “x-faktor”, det er nettopp det programmet handler om. Det er nytt og unikt og da er det ikke nødvendigvis de med best sangstemme eller koreografi som går videre. Mari var flink, til tider, men ALTFOR ordinær.

  Kan også være enig med Thomas over her i at Gabrielle var blant de mest unike, men ikke på en måte som fenget publikum godt nok, dessverre.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.