Kjent for å ikke lykkes

Noen ganger går små eller store begivenheter oss hus forbi – eller finner sin fortjente plass i glemmeboka. Hva hadde vel 36,9 vært dersom det ikke hadde vært noe som en gang hindret en norsk regjering? Thorbjørn Jagland og Arbeiderpartiet huskes dermed også godt for noe som ikke gikk som man hadde håpet på. Det handler ikke nødvendigvis om ikke å mestre noe; men at man blir stanset av en faktor som ikke burde være tilstede.

Å pusle 5000 biter sammen til et puslespill er også et godt stykke arbeid. De som gjør det, gjør det som regel i stillhet. Media blir sjelden varslet om slike “bragder”, men likefullt kan prestasjonen få stor oppmerksomhet. I dag ble 86 år gamle Jack Harris berømt; ikke for å ha puslet sammen 5000 brikker, men for å måtte stanse etter 4999.

Jack Harris får både sympati og støtte, og dette kan være en vel så stor gevinst som å fullføre et puslespill. Den ene brikken som manglet – den vesle pappbiten på et par kvadratcentimeter – fikk langt større konsekvenser enn et åpent hull i et ellers komplett bilde. Harris ble kjendis på sine eldre dager; om enn for kort tid. Kanskje Harris kan se tilbake på episoden med langt rikere og sterkere minner enn dersom historien hadde endt med et komplett bilde? Alt dette på grunn av et puslespill som ikke var ment å pusles, men ble gitt ham som en spøkefull gave for snart 8 år siden.

This article has 3 comments so far!

 1. +2 Vote -1 Vote +1bob
  says —

  enkelt å løse. jeg ser han har esken med bildet på. forstørr opp dette bildet og lim den delen av bildet som mangler på en pappskive.klipp ut og vips har han den siste biten.

 2. Vote -1 Vote +1joakim
  says —

  Nå har han fått oppmerksomhet, og i tillegg får han sikkert også brikken sin. Mange har dette puslespillet og ser han han i avisen eller lignende.

 3. -1 Vote -1 Vote +1Arnfinn Strømmevold
  says —

  Den siste biten ligger garantert under pusslespillet.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.