Europa har talt, jeg legger meg flat

Jeg har tidligere argumentert for en seier til Didrik Solli-Tangen, og han gjorde ingen dårlig jobb under finalen. Noe smårusk på stemmebåndet i begynnelsen av “My Heart Is Yours”, men en kraftfull og klokkeklar avslutning – og det er jo de to siste refrengene som virkelig gjør låten.

Til tross for en forventet høy kvalitet på artistene, ble det en sur opplevelse for flere av vokalistene (og koristene). Mens Irland viste hvordan det skulle gjøres, var Storbritannia ute på oppdagelsestur på toneskalaen. Den største tonebommen hadde nok Israel mot slutten av sangen – synd når man innehar en så kraftfull og ren stemme.

Tyske Lena var ikke så selvsikker som ventet, og den sjarmerende jenta ble ganske andpusten et stykke ut i Satellite-sangen. Likevel har låten surret i media med favorittstempel i flere uker, og mange hadde nok for lengst bestemt seg for hvem de ville stemme på.

Jeg hadde ikke vurdert Danmark som en av favorittene, selv om sangen var “grei nok”. Den var liksom litt for typisk ESC; men så er det vel det Europa ønsket seg? De fikk da også med seg de to første 12-poengerne, og holdt lenge følge med Tyskland.

Ingen ting å si på Lena og vinnersangen, som også jeg hadde tippet høyt. Når det gjelder min spådom omkring Norges muligheter må jeg tydeligvis revurdere min overoptimistiske og nasjonalistiske innstilling og forventning. Hvordan kunne jeg ta så feil? Det er bare å legge seg på flat mark, men samtidig gratulere Tyskland med seieren.

This article has 2 comments so far!

  1. Vote -1 Vote +1muslim
    says —

    tyskerne slår til igjen hahahah

  2. Vote -1 Vote +1Virginityfication
    says —

    Jeg gir opp musikk. Når den eneste låta som strengt tatt ikke hadde et ordentlig arrangement av noe slag vinner (den hadde KUN vokal og trommer, ikke så mye som en synthbass eller et piano), er det noe galt. Jeg veit akkurat hvordan jeg kunne laget en slik sang og vunnet, men jeg kommer ikke til å gjøre det. Kvalitet > fame

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.