Burde Tyskland gitt England et mål?

Etter å ha sett den meget underholdende åttendedelsfinalen mellom England og Tyskland, ble det en del diskusjon i stua. England ble fratatt et mål i første omgang, og dette preget naturlig nok resten av kampen. Tysklands tilsynelatende overlegne seier var i stor grad en konsekvens av dommertabben som fratok England et uavgjort resultat ved pause.

Var det usportslig av Tysklands keeper å liksom “redde” ballen på streken og sette spillet raskt igang? Vi husker (og blir stadig minnet på) Maradona som scoret med “guds hånd”, og Maradona var selv så svar skyldig den gang at han forklarte det hele med gudommelig inngripen.

Sport og rettferdighet går ikke alltid i samme fotspor, og i fotballens verden handler det mye om å ha marginene på sin side. “Fair play” er stort sett bare et begrep når alt kommer til alt. Man gestikulerer seg gjerne til å få et innkast eller et hjørnespark som man vet man ikke skal ha.

Bare et fåtall spillere er stor nok til å vedgå sine egne “ulovligheter” ved scoring. Tyske Neuer stod en god kamp i Tysklands mål, men han hadde kanskje blitt enda større dersom han gav England det målet de skulle ha hatt. Neuer så selv at ballen var inne, Bare han og hans kroppsspråk kunne fortalt dommerne at ballen var inne. Tyskland hadde kanskje vunnet uansett, men samtidig kunne en slik “rettferdig gest” fra Neuer ha gjort ham til syndebukk dersom England hadde halt seieren i havn.

Uansett skal det ikke stå på spillerne å dømme rett og galt i en fotballkamp. Dagens store tabbe må dommerne ta på sin kappe, med håp om at slike avgjørelser ikke får prege flere avgjørende VM-kamper.

This article has one comment so far!

 1. Vote -1 Vote +1Als Davidsen
  says —

  Synes dett var god karma jeg med tanke på VM-finalen 1966.

  Ikke så mye for det faktum at de fikk godkjent en scoring der ballen aldri var inne, men at engelskmenn generelt som regel har latet som om det er tvil hvorvidt skuddet i 1966 var inne eller ikke.

  Har en sett videoen er det jo ikke noen helst tvil om at den ikke var inne i 1966, så det blir så arrogant av engelskmenn flest å ikke innrømme dette, DERFOR synes jeg det var karma at Tyskland slapp unna det baklengsmålet i dag.

  Men dagens tabbe er jo på ingen måte like betydningsfull som den i 1966. I 1966 var den direkte avgjørende for selveste VM-finalen, men den idag sannsynligvis ikke hadde forandret på at tyskerne hadde rodd hjem en sikker seier og det kun i en åttendelsfinale.

  Englands fra før av lille mulighet for å nå kvartsfinale ble enda mindre ja. Enig dog at det bør innføres videodømming .

  Tror det var bra for England å ryke ut i stedet for å bli latterliggjort av Argentina 6-0

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.