Fotballkampen jeg ikke får se

I likhet med mange andre har jeg gledet meg i lang tid til kvalifiseringskampen mot Island. Nå er det slutt på treningskampene, og vi starter å telle poeng som kanskje kan føre Norge til fotball-EM i 2012. Jeg har faktisk gledet meg helt til i går…

I går var det på tide å sjekke tidspunkt for kampen, og hvilken kanal den går på. Like raskt som fakta var sjekket, var det klart at jeg ikke får bivåne Norges møte med Island. Jeg ble bare litt veldig irritert, for det har skjedd før. Det som kan omtales som “en nasjonal begivenhet” er blitt en kommersiell vare som statskanalen (NRK) ikke har sikret seg.

Jo, jeg kunne jo kjøpt meg rettigheter hos Canal+Fotball, men er det slik det bør være når det norske landslaget spille kvalifiseringskamper? Det er vel det som er en del av forretningskonseptet til Canal+Fotball: Kjøp rettigheter til noe svært mange vil se slik at “svært mange” blir abonnementer hos Canal+Fotball – for denne ene anledningens skyld!

Nei, takk! Jeg trenger ikke flere kanaler, men jeg forventer samtidig at lisensbetalere får anledning til å ta del i viktige nasjonale begivenheter. La det derfor heller bli den minst sette kvalik-kampen (også til landslagsspillernes skuffelse). Dette er på ingen måte Canal+Fotball sin “feil”, men jeg skal kose meg så godt jeg kan foran radioapparatet med landskampen på P4.

This article has 8 comments so far!

 1. +1 Vote -1 Vote +1Karl Westvik
  says —

  hvis du har internett, kan du alltids prøve:
  nb! de oppgir ofte amerikansk tid. + på 6 timer frem i tid…

  http://www.atdhe.net
  http://www.channelsurfing.net

  streamer sport live.mye variasjon og noen ganger bra kvalitet på bilde. Fræs det opp i fullscreen og kos deg (forhåpentligvis)

 2. Vote -1 Vote +1admin
  says —

  Takk for tips Karl!
  Sjekket linkene. Fant ikke fredagens sendinger, men det dukker kanskje opp i morgen.

 3. +2 Vote -1 Vote +1rsd
  says —

  http://myp2p.eu/index.php?part=sports

 4. Vote -1 Vote +1admin
  says —

  Jepp, fant den! Da blir det forhåpentligvis landskampkos foran PC’en!

 5. Vote -1 Vote +1Karl Westvik
  says —

  morgendagens sendinger dukker opp litt utover dagen i morgen, ja.

  de sender premier league også (hvis det er interessamt for deg) ikke alltid alle linkene funker, men det funker relativt ofte…

 6. Vote -1 Vote +1Lars F
  says —

  Hvem har skylden for dette?

  Kanskje er det NRK som mottar enorme summer fra både fornøyde og misfornøyde seere, som burde sikre seg rettighetene til Norges kamper.

  Canal+ har i hvert fall ikke gjort noe galt, enig med deg der!

  Men når sant skal sies er det ikke spesielt vanskelig å se kamper. Det finnes masser av gratis-streamer, (enig, det blir ikke det samme) eller så har dere en kompis som har kanalen… Eller kanskje en pub?

  I blame NRK!

 7. +1 Vote -1 Vote +1sturla
  says —

  “I likhet med mange andre har jeg gledet meg i lang tid til kvalifiseringskampen mot Island. Nå er det slutt på treningskampene, og vi starter å telle poeng som kanskje kan føre Norge til fotball-VM i 2012. Jeg har faktisk gledet meg helt til i går…”

  EM? :-)

 8. Vote -1 Vote +1admin
  says —

  Skal naturligvis være være EM. En skriveleif som sikkert opptod i ren frustrasjon. Nå ser ting imidlertid lysere ut, og jeg skal rette opp VM-tabben i teksten.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.