Viva Elvis – En konge i ny drakt?

Som “gammel” Elvis-fan, har jeg alltid vært skeptisk til remixer og annen “tukling” med udødelig og genuint musikalsk arbeid. Dermed sier det seg selv at Viva Elvis ble mottatt med en god porsjon fordommer. På Viva Elvis har man beholdt stemme-sporet til Elvis Presley, og noen ganger også noen av instrument-sporene. Sangene er gitt et nytt og moderne lydbilde, og spørsmålet blir da om Sony har lykkes.

Vel, i stor grad har de gjort en god jobb. Sangene er behandlet med respekt og profesjonalitet. Noen har fått et helt nytt lydbilde, mens andre er lettere gjenkjennelig rent arrangementsmessig. På enkelte spor – slik som “Love me tender” (som starter med Lisa Lois) har man sågar endret akkordene – dog i harmoni med melodien.

Hva er så kremen på denne plata? For min egen del må jeg si at “Bassanova Baby” har fått en morsom ansiktsløftning der man i stor grad har beholdt det orginale arrangementet. “King Creole” fremstår også spennende med nye  rytmer. Når det gjelder “Burning Love” har sangen fått et meget tøft riff og mye trøkk, men det varer liksom for lenge og blir litt for mye av det gode utover i sangen.

“Burning Love”  kunne derfor vært det sterkeste sporet, men alt i alt må “Suspicious Minds” være albumets høydepunkt. For mange vil sangen alltid være et høydepunkt uansett, og det er modig gjort å “tukle” med et av mesterverkene til kongen av rock.

Har så Viva Elvis noen misjon for trofaste Elvis fans? Vel, det er jo en artig avveksling for oss som jakter på bootlegs, outtakes og soundboard-recordings i ymse kvalitet. Likevel er nok Viva Elvis viktigst for dem som ennå ikke har oppdaget Elvis, og forhåpentligvis vil disse få lyst til å høre mer. Nedenfor ser vi “Bassanova Baby” i ny drakt (så lenge Sony lar den ligge på youtube).

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.