En rett venstre fra Thommessen

I dag presenterer både Dagbladet og VG utdrag fra Olaf Thommessen sin nye bok;”På innsiden utenfor”. Det ellers så grønne partiet synes å ha en ledelse som ofte ser rødt. Vi har i flere år hørt om samarbeidet mellom Sponheim og Thommessen, og det er i så måte ikke noe sjokk at de har hatt problemer seg imellom.

Thommessen sitter litt utsatt til når han kommer med sine krasse utfall mot Sponheim. For oss som har fulgt med i norsk politikk de siste årene, vet vi at Thommessen selv har vært involvert i så mange “saker” at det er grunn til å stille spørsmålstegn ved hans evne til å inneha vervet som partileder og velgersanker. Ville Thommessen kunne fremstå som en rettskaffen og habil leder for Venstre?

Lars Sponheim får mye av “æren for” at Thommessen aldri ble partileder i Venstre. Man kan gjerne ha sympati med Thommessen, men med stabbur-saken til Åslaug Haga friskt i minnet, vet vi at politikerrollen krever stort samsvar mellom liv og lære. Det kan her ikke benektes at Sponheim kan ha brukt ufine metoder for å hindre Thommessen i å nå sine politiske mål. Det får stå som påstander fra Thommessens side.

Utdragene fra boka antyder at Sponheim har hatt all makt i alle deler av partiet, og at han har gått imot alt og alle i sin kamp for å beholde sin posisjon. Boka kan kaste nytt lys på mye av det som har rørt seg i Venstre. Måten Sponheim beskrives på blir imidlertid så sterk og unyansert at man lett kan lese at det ligger mye bitterhet og dels selvmedlidenhet mellom linjene. Det blir i så måte en utfordring å skille fakta fra følelser.

This article has 4 comments so far!

 1. Vote -1 Vote +1Reggie
  says —

  Venstre hadde aldri overlevd uten Sponheim. Hva hadde partiet vært uten han?

 2. Vote -1 Vote +1julle
  says —

  Jeg har hatt “gleden” av å støte på Thommesen i næringslivet. Jeg ble overrasket og dypt skuffet over mannens uredelighet og manglende moralske ryggrad. Det er morsomt at Thommesen anklager Sponheim for bare å ville mele sin egen kake, og for å falle andre i ryggen. På seg selv kjenner man andre! Venstre er heldige som ble kvitt ham.

  Når det skal sies, så virker Sponheim også å være en uspiselig type. Hvordan kan det egentlig ha seg at sympatiske lille Venstre tiltrekker seg så mange drittsekker?

 3. Vote -1 Vote +1Støtter_Lwnng
  says —

  Støtter lwnng.

  Også støtt på Olaf i jobbsammenheng, og når en mann prøver å anvende politisk medie-retorikk i sitt daglige liv, fremstår han blant de mer oppegående som intet mindre enn en selvopptatt superegoist med lite/ingen empati eller evne til å se lenger enn sin egen buksesmekk.

  Nei jeg tror Lars har hatt en tøff jobb med å prøve å få resten av Norge til å se Thommesen for den han er. Olaf er kjempesympatisk i media og et dårlig dårlig menneske bak lukkede dører.

 4. Vote -1 Vote +1Mustafa
  says —

  Tatt i betraktning av at det nok er en hel del folk pe5 “hf8yresiden” som ikke f8nsker seg Frp i reginrjeg, se5 tror jeg det er et sjakktrekk av Sponheim e5 si nettopp det han sier.Meningsme5lingene tyder vel iallfall ikke pe5 at det har sendt Venstre mot sperregrensen. Jeg har hf8rt ordet KrF og sperregrense nevnt, men siden jeg bor midt i tjukkeste KrF-land tror jeg det me5 ve6re en myte ;) .Det alt dette egentlig avslf8rer er at det ikke finnes to blokker i norsk politikk som alle partier kan puttes inn i. Pe5 en del omre5der ligger jo Hf8yre og Arbeiderpartiet ne6rmere hverandre enn Hf8yre ligger ne6rt Frp. Pe5 andre omre5der ligger Frp et helt solid stykke til venstre.Derfor er det ogse5 tf8vete e5 late som om man stemmer pe5 en “blokk”. Man stemmer pe5 partier. Stemmer man pe5 Venstre stemmer man pe5 Venstre. Punktum.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.