Sponheim slår tilbake

I går skrev jeg om Thommessens “rette venstre” mot Sponheim. I dag kommer Dagbladet med en lignende overskrift der Sponheim får kommentere utsagn i den nye boka til Thommessen.

Sponheim ser på bokprosjektet som en “personlig tragedie”, og det kan være klokt av Sponheim å ikke utbrodere dette. Munnhuggeriet i media synes likevel å være i gang, og Thommesen har allerede svart på Sponheims kortfattede kommentar til boka.

Boka har nå på nytt blåst liv i konfliktnivået mellom de to Venstre-toppene, og Thommessens krasse utfall mot Sponheim har nå begynt å slå tilbake på ham selv.

Det kan bli vanskelig for Sponheim å la være å kommentere alle påstandene i boka, men en videre og langvarig “meiningsutveksling” vil ikke gagne noen av partene.

De eneste som vil profitere på dette, er media. Dette er antakelig Sponheim klar over, og han bør derfor legge saken død til beste for seg selv og partiet. Einar Dørum forteller at for lengst lei av denne personstriden. De fleste i Venstre trodde nok at dette var et avsluttet kapittelet i Venstres historie; men det var før Thommessen skrev sine kaptittel.

Olaf Thommessen bør nå innse at han vil få store problemer med å svare for seg dersom han legger opp til en mer inngående analyse av sin egen karriere. En eventuell debatt om hans framferd, privat og politisk, vil neppe gi ham mer sympati som “tidligere fobigått politiker”.

This article has 6 comments so far!

 1. Vote -1 Vote +1Cracked actor
  says —

  Nå skal man kanskje lese boka til Thommessen før man konstaterer noe med sikkerhet, men det å omtale dette som en personlig tragedie – noe som ellers gjerne er forbeholdt situasjoner hvor selvmord er involvert – er ganske ekstremt.

 2. Vote -1 Vote +1ja
  says —

  syns det er en ganske beskrivende betgnelse av thommesen, syns han ser ut som en vandrende personlig tragedie, skikkelig syns synd i meg selv fyr. Vi har ikke råd til svake ledd i regjering, de som skal være der MÅ være sterke. Slik ser nå jeg det da.

 3. Vote -1 Vote +1per
  says —

  Svaret sier vel en del om Sponheims måte og være på en arogant populistisk fyr som skal redde det som passer han, virklig synd at politirekne har kommet dit hen at de oppfører seg som konger og likevel tror de snakker samme språk som menigmann. Tull og tøys Storting og regjernings folk ta dere et kurs i hvordan oppføre dere ser ut som dere gjør hva som helst bare dere får makt og kan vise dere frem. Sterke politikere er en ting men aroganse og kvalme er en annen ting derfor ikke vreng leppa bår dere snakker på tv ser nemlig ut som dere venter på og få sukkerbit fra velgerne det virker motsatt.

 4. Vote -1 Vote +1Viktor Viktorsen
  says —

  Ikke tvil om at Sponheim er hensynsløs! En jeg kjenner ba Sponheim om hjelp etter å ha tapt en kvart million kroner etter at NSB Eiendom på vilkårlig grunnlag hadde kansellert oppdrag. Men Sponheim var mer interessert i å “hjelpe” rike Rimi-Hagen med salg av bøndenes spekeskinker.

  Sponheim har behandlet Thommessen usympatisk! Det straffer nok Sponheim!

  Dessuten er det innlysende at kvinner som har et vakkert ytre, ikke nødvendigvis har en stor hjerne.

 5. Vote -1 Vote +1Viktor Viktorsen
  says —

  Sponheim, dra heimatte til saudene!

 6. Vote -1 Vote +1Eilif
  says —

  Ha ha! Nok et bevis på at venstre er partiet for bygdetullinger og orginaler.

  Eilif

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.